Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă. Sursa - Pexels
Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă. Sursa - Pexels

Limonada este una dintre cele mai populare băuturi ale verii: proaspătă și răcoroasă. Dar ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă. Te-ai gândit vreodată la asta?

Ce este mai bun decât o băutură rece atunci când căldura devine insuportabilă? Fie acasă, fie la plajă sau chiar dacă ieșim la plimbare, este important să rămânem hidratații. Limonada este una dintre cele mai populare băuturi ale acestui sezon, proaspătă și potolitoare. Dar știi ce trebuie să adaugi pentru a o face cu adevărat irezistibilă? 

Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

După ce ai folosit pulpa de lămâi, arunci cojile? Este o risipă mare, dar să știi că le poți  folosi într-un mod genial.

Limonada este indispensabilă vara, fiind potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Uneori, însă, ne dăm seama că cea de casă nu are aceeași componentă  spumantă ca cea cumpărată de la un bar. Dacă vrei să o faci irezistibilă, noi își explicăm cum.

Tartă cu banane și ciocolată: un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri 

Ceea ce ai nevoie este un ingredient simplu pe care îl poți găsi cu siguranță în cămară: bicarbonat de sodiu! După ce ai pregătit limonada, adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu pentru fiecare litru de apă.

Acum pune-o la frigider pentru un sfert de oră, după ce ai amestecat bine. În momentul degustării vei avea parte de o surpriză: limonadă va fi spumantă, va fi la fel ca cea pe care o servești la bar!

 

BONUS. Înghețată de casă cu afine: o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil

 

Înghețata de casă cu afine este o alternativă excelentă la cea de la supermarket. În plus, înghețata de afine poate fi preparată acasă cu sau fără aparat de înghețată, folosind ingrediente de origine exclusiv vegetală. 

Adesea, în absența unui aparat de înghețată, se folosesc fructele congelate pentru a crește cremozitatea înghețatei. O altă sugestie este să includeți o banană congelată în rețetă. Banana este un fruct bogat in pectina, agentul de îngroșare naturală. Un alt truc pentru a obține o înghețată bună de casă este să folosești forme de gheață, care permit congelarea apei, a laptelui și a piureurilor de fructe. 


Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Este posibil să aveți nevoie și de un vas din oțel inoxidabil, păstrat în prealabil la congelator sau la frigider, pentru a fi folosit ca recipient în care veți pregăti înghețată de casă, folosind blenderul de mână. Acest truc vă va permite să procesați ingredientele congelate menținând în același timp temperatura cât mai scăzută posibil.

O ultimă soluție de înlocuire a aparatului de înghețată este să folosiți suc de fructe, pe care îl veți amesteca cu smântână sau iaurt de soia. Veți obține un produs care va poate fi păstrat la congelator.

Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios

Să vedem cum se prepară înghețata de casă de afine. Câteva ingrediente sunt suficiente și, în puțin 30 de minute, veți servi o delicioasă înghețată de casă de afine.

Ingrediente pentru 4 persoane:

Afine proaspete - 500 grame,

lapte de soia - 300 ml,

zahăr integral din trestie - 50 grame,

malț de orez - 5 de grame,

o lămâie.

 

Cum se prepară înghețata de casă 

 

Metoda 1 - spălați cu grijă afinele și puneți-le într-un bol cu ​​zahărul, malțul de orez și sucul de lămâie. Se amestecă și se transferă totul în mixer. Amestecați până obțineți un piure de afine omogen.

Adăugați laptele în piureul de afine, amestecând cu o lingură.  Piureul de fructe trebuie să se odihnească, câteva ore, la congelator înainte de a fi servit.


Biscuiți delicioși, fără coacere. Ai nevoie de trei ingrediente și micul dejun e gata 

Metoda 2 - aveți nevoie de 450 grame de afine, o lămâie netratată, 60 grame de zahăr integral din trestie, 40grame d e malț de orez, 100 ml de apă.

Apa și zahărul se pun la fiert. Spălați afinele și puneți-le într-un bol împreună cu sucul și coaja de lămâie rasă. Mixați până obțineți un amestec omogen. Adăugați, apoi,  în piureul de afine, apa cu  zahăr și malțul de orez și amestecați.

Turnați totul într-o formă de silicon pe care o veți pune la congelator pentru de o oră și jumătate. Apoi, mixați amestecul cu un blender și puneți-l din nou  la congelator pentru încă o oră și jumătate. Repetați procedura a doua oară și lăsați-l la congelator alte două ore înainte de servire.

Salată de cartofi fierți cu ton: un preparat de vară, perfect pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

Metoda 3 - Pentru a face o versiune rapidă: afinele spălate trebuie congelate împreună cu două banane tăiate bucățele. Amestecați fructele congelate cu puțin lapte de soia și puțin zahăr brun sau sirop de agave până obțineți o consistență cremoasă. înghețata se servește imediat. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel