Specialiștii în sănătate avertizează asupra ”Sindromului vederii digitale” care ne poate afecta în această perioadă cât timp stăm acasă.
Cum o mare parte a globului se află în prezent sub restricții legate de pandemia de coronavirus, oamenii nu au fost niciodată mai legați de ecranele digitale, fie că este vorba de telefoane mobile, televizoare sau laptopuri, pentru a munci sau pentru a ne relaxa, scriu jurnaliștii de la CNN.
O estimare a specialiștilor, făcută recent, arată că adulții petrec mai mult de 13 ore pe zi în fața ecranelor, față de 10 ore pe zi cât se petrecea în urmă cu un an.
Deși nu există dovezi de deteriorare a ochilor pe termen lung din cauza utilizării îndelungate a smartphone-urilor, ecranelor computerului sau a altor dispozitive, utilizarea prelungită poate duce la vederea încețoșată, oboseală, ochi uscați sau iritați și dureri de cap, potrivit Moorfield Eye Hospital din Londra.
Dr. Raj Maturi, purtătorul de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie și specialist în retină, a numit aceste simptome „sindromul vederii digitale".
El, împreună cu medicii de la Spitalul de Ochi Moorfield, au recomandat o abordare 20-20-20. Pentru fiecare 20 de minute petrecute la un ecran trebuie să faceți o pauză și să priviți 20 de metri în fața dvs. timp de 20 de secunde.
Dr. Maturi a spus că privirea dispozitivelor luminoase ne poate face să clipim mai puțin, ceea ce face să simțim ochii uscați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News