Din cauza lipsei precipitațiilor, o importantă competiție sportivă de iarnă a fost anulată.
Etapa Cupei mondiale de schi alpin care programa weekendul viitor, la Zermatt/Cervinia (Elveţia/Italia), două probe de coborâre la masculin, a fost anulată din cauza lipsei zăpezii, a anunţat sâmbătă Federaţia Internaţională de Schi (FIS), scriu AFP și Agerpres.
FIS invocă "lipsa zăpezii" şi probleme de "siguranţă" pentru schiori, pe traseul inferior al pârtiei, şi arată că cele două curse nu vor fi reprogramate decât mai târziu, în lunile de iarnă.
Aşa cum se ştie, cursa inaugurala a sezonului în Cupa Mondiala feminină de schi alpin, slalomul uriaş de la Soelden (Austria) care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au informat organizatorii în cursul dimineţii.
Cu câteva ore înainte de start, s-a anunţat că nu sunt îndeplinite condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a cursei ca urmare a ploii îngheţate care a căzut în timpul nopţii.
"Din cauza condiţiilor meteo dar şi a prognozelor actualizate, juriul şi comitetul local de organizare au decis să anuleze slalomul uriaş feminin de sâmbătă", se arată într-un comunicat de presă.
Deja încă de vineri fusese anulat antrenamentul oficial ca urmare a vântului puternic care a bătut în rafale. O astfel de situaţie s-a mai întâlnit în 2018, în proba masculină ce urma să deschidă sezonul Cupei mondiale de schi alpin. Nu se ştie deocamdată care va fi soarta cursei inaugurale de duminică programată la băieţi, tot un slalom uriaş, urmând să se ia o decizie în funcţie de evoluţia vremii.
ONG-ul Agent Green acuză Primăria Sinaia că ar fi construit ilegal pârtia de schi Lăptici. Mai mult, se solicită închiderea acesteia pe motiv că afectează un habitat cu tufăriș de rododendron și jnepeni.
”Primăria Sinaia a realizat ilegal noi pârtii de ski pe platoul Bucegilor la limita dintre județele Dâmbovița și Prahova. Pârtia Lăptici s-a realizat prin habitate prioritare fragile unde nu exista acord de mediu. Buldozerele au săpat adânc în Valea Călugărului, afectând habitate prioritare, respectiv habitatul 4070* – Tufărișuri de Pinus mugo și Rhododendron hirsutum (Mugo – Rhododendretum hirsuti), 6230* pajiști de Nardus precum și habitatul 4060 Tufărișuri alpine și boreale”, spun reprezentanții ONG-ului Agent Green. Citește mai multe AICI
Preţurile pentru instalaţiile de transport pe cablu în unele staţiuni de ski din Austria vor fi cu peste 10% mai mari la iarnă din cauza crizei energetice, informează DPA.
În mai multe regiuni din Austria, reprezentanţii companiilor de transport pe cablu se aşteaptă la o majorare, în medie, a preţurilor de aproximativ 8% înainte de începutul sezonului de schi, arată rezultatele unui sondaj publicat marţi de agenţia de presă APA.
Franz Hörl de la Camera de Comerţ a Austriei a subliniat faptul că această creştere este în realitate mai mică decât rata actuală a inflaţiei. În luna septembrie, preţurile de consum în Austria au fost cu 10,5% mai mari decât în luna septembrie a anului trecut. Află mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu