Ce alimente să spală? Este o întrebare pe care o auzim des, iar noi avem răspunsul.
Clătiți-le cu apă rece înainte de a începe să le tăiați. Trebuie să eliminați bacteriile sau simpla murdărie care rămâne la suprafață. Apoi, trebuie să le uscați cu o cârpă sau șervețele de hârtie.
A spăla carnea este o mare greșeală deoarece apa nu va fi niciodată suficient de fierbinte pentru a ucide microorganismele pe care le poate conține.
Este recomandat să speli dozele de suc, evident, înainte de a le deschide, mai ales dacă bei direct din ele.
Salatele care sunt deja în pungă sunt spălate. Dacă le pui sub jetul de apă, singurul lucru pe care îl obții este să crești riscul de contaminare.
Înainte de a găti orezul alb trebuie să-l trecem prin apă de câteva ori deoarece amidonul pe care îl conține poate ”transporta” bacterii cu el.
Spălarea ouălor poate fi considerată o prostie. Învelișul și membrana pe care le au determină ca bacteriile să nu pătrundă în acestea.
Borcanele cu murături trebuie spălate pentru a evita ca, atunci când sunt deschise, particulele din afară să contamineze conținutul.
La fel ca în cazul cărnii, spălarea peștilor cruzi îi poate contamina mai mult și îi poate face să prindă mai multe bacterii.
Nu ar trebui să punem pastele sub robinetul apei odată gătite!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News