Alimentația este foarte importantă dacă vreți să aveți un abdomen plat. Andreea Sava a făcut o listă cu ceea ce ar trebui să mâncăm pentru a nu avea probleme la acest capitol.
Iată lista pe care a făcut-o jurnalista:
Prăjeli
Chiar și cel mai sănătos aliment, prin prăjire în mult ulei sau în uleiuri care conțin grăsimi saturate, devine sursa de grăsimi proaste fiindcă se încarcă, prin prăjire, cu ele. Cartofii, de exemplu, fierți sau copți și apoi răciți te vor ajuta să slăbești. Iar 100 de grame conțin în jur de 80 de calorii. Aceleași 100 de grame, dacă le prăjești, conțin 400 de calorii și grăsimile proaste care se transformă în depozite în jurul taliei și în colesterol rău.
Carnea și brânzeturile procesate
Sunt pline de grăsimi saturate, sare, conservanți, coloranți și alte prostii sintetice care fac organismul să depoziteze grăsime și cresc nivelul colesterolului.
Produsele de patiserie și cofetărie
Conțin cantități uriașe de zahăr rafinat, sunt făcute din făină albă cu încărcătură glicemică mare și sunt pline de grăsimi de proastă calitate. Da, știu, sunt foarte gustoase. Când vezi, însă, petele de grăsime de pe ambalajele în care le cumperi gândește-te că toată grăsimea aia se va depune fix acolo unde ți-ai dori să ai pătrățele. Și alege un fruct, niște nuci sau deserturi din lactate cu un conținut redus de grăsime, zahăr brun sau înlocuitori naturali sănătoși și din făină integrală.
Gustărele și ronțănele de orice fel
Au aceleași dezavantaje ca brâzeturile și carnea procesate. La care adaugă aportul de carbohidrați de proastă calitate, fiind făcute din făină albă, cu încărcătură glicemică foarte mare. Citiți continuarea aici.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu