Bolile de inimă reprezintă aproape o treime din întregul decesele din întreaga lume. Dieta joacă un rol major în sănătatea inimii. De fapt, anumite alimente pot influența tensiunea arterială, trigliceridele, nivelul colesterolului și inflamația, toate acestea fiind factori de risc pentru bolile de inimă.
Bolile de inimă reprezintă aproape o treime din întregul decesele din întreaga lume. Dieta joacă un rol major în sănătatea inimii. De fapt, anumite alimente pot influența tensiunea arterială, trigliceridele, nivelul colesterolului și inflamația, toate acestea fiind factori de risc pentru bolile de inimă, conform healthline.com.
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza verde și verdeața sunt bine cunoscute pentru bogăția lor de vitamine, minerale și antioxidanți.
În special, sunt o sursă excelentă de vitamina K, care vă ajută să vă protejați arterele și să promoveze coagularea corectă a sângelui.
De asemenea, sunt bogate în nitrați din dietă, care s-a dovedit că reduc tensiunea arterială, scad rigiditatea arterială și îmbunătățesc funcția celulelor care căptușesc vasele de sânge.
Unele studii au găsit, de asemenea, o legătură între creșterea aportului de legume cu frunze verzi și un risc mai scăzut de boli de inimă.
Tipurile comune de cereale integrale includ:
grâu integral
orez brun
ovăz
secară
orz
hrişcă
quinoa
Carbohidrații rafinați cresc riscul de boală coronariană. În schimb, cerealele integrale sunt protectoare.
Mai multe studii au descoperit că includerea mai multor cereale integrale în dieta ta poate aduce beneficii sănătății inimii.
O analiză a 45 de studii a concluzionat că consumul de încă trei porții de cereale integrale pe zi a fost asociat cu un risc cu 22% mai mic de boli de inimă.
Adoptarea unei diete bogate în alimente pe bază de plante, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și aport de sodiu în limite normale poate fi eficientă în prevenirea și gestionarea hipertensiunii.
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, care au fost legate de niveluri reduse de colesterol și un risc mai scăzut de boli de inimă.
Avocado este, de asemenea, bogat în potasiu, un nutrient care este esențial pentru sănătatea inimii. De fapt, doar un avocado furnizează 975 de miligrame de potasiu, sau aproximativ 28% din cantitatea de care aveți nevoie într-o zi.
Peștii grasi precum somonul, macroul, sardinele și tonul sunt plini de acizi grași omega-3, care au fost studiati pe larg pentru beneficiile lor pentru sănătatea inimii.
Acizii grași Omega-3 din pește pot avea un rol protector în riscul de a dezvolta boli de inimă și pot reduce ușor riscul de evenimente cardiovasculare și aritmii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News