Urmărește emisiunea live


Lista celor mai periculoase alimente din lume

Lista celor mai periculoase alimente din lume / Foto: Pixabay, de Kavinda F
Lista celor mai periculoase alimente din lume / Foto: Pixabay, de Kavinda F

Vezi în articol lista celor mai periculoase alimente din lume.

Când călătoriți puteți crede că sunteți conștient de toate riscurile și pericolele cu care vă puteți confrunta. Probabil știi să îți faci vaccinurile adecvate atunci când vizitezi anumite țări, să stai în cartiere sigure, bine luminate.

Dar când vine vorba de ceea ce mănânci știi care sunt adevăratele pericole?  În întreaga lume există anumite alimente periculoase care pot provoca orice, de la intoxicații alimentare ușoare până la, în cazuri extreme, moartea. Citiți mai departe pentru a afla ce alimente trebuie consumate cu prudență - sau, după caz, evitate cu orice preț.

Absintul

Făcută din frunze de pelin și amestecată cu anason verde, fenicul și alte ierburi medicinale, această băutură alcoolică bogată a fost inventată de elvețieni în secolul al XVIII-lea, înainte de a se răspândi rapid în Franța. Pablo Picasso, Vincent van Gogh și Ernest Hemingway erau cunoscuți pentru a sorbi din spirt, care era mai ieftin decât vinul, scrie farandwide.com.

Zvonurile că băutura ar provoca halucinații au început să se răspândească (unii spun de către vinificatori) și băutura a fost interzisă timp de aproape 100 de ani. SUA și-au ridicat interdicția asupra controversatei băuturi alcoolice în 2007.

Deși nu provoca halucinații, s-a descoperit că substanța chimică tuyonă găsită în vierme provoacă convulsii, insuficiență renală, degradare musculară numită rabdomioliză, tremur, amețeli și coșmaruri. Unii numesc băutura otravă din cauza studiilor care au arătat un număr mare de decese în rândul șoarecilor.

Dar nu fi prea speriat: absintul făcut corect nu are suficientă tuyonă pentru a face rău. Doar asigurați-vă că nu îl cumpărați ieftin, din surse mai puțin decât legitime.

Ackee

Cele mai frumoase fructe pot fi și cele mai periculoase. Asta se întâmplă și în cazul  ackee, un fruct superb, roșu aprins, care este popular în Jamaica.

Deși este potrivit pentru mâncare după gătit, un ackee verde te poate îmbolnăvi, deoarece semințele din interior sunt toxice. În timp ce doar unul din 1.000 de oameni se otrăvește prin consumul de ackee în Caraibe în fiecare an, SUA permit vânzarea acestui fruct doar în  conserve, pentru a se asigura că este pregătit corespunzător.

În afara țării, bucătarii care sunt profesioniști vă pot găti ackee, dar nu încercați să îl alegeți și să îl pregătiți singuri!

Broasca taur din Namibia

Pulpele de broască sunt o delicatesa în Franța, dar în unele țări africane acestea sunt mâncate întregi  mai ales dacă este o vorba despre o broască taur grasă și suculenta din Namibia.

Singura problemă? Acest amfibian conține multe toxine menite să alunge prădătorii, inclusiv pe tine.

S-a descoperit că toxinele, foarte concentrate în broaștele tinere, care încă nu se împerechează, provoacă insuficiență renală și chiar moarte. 

Muguri de fasole

Ce ar putea fi în neregulă în a mânca un mugur de fasole? Multe, se pare. Germenii sunt cultivați în condiții calde și umede - combinația potrivită pentru ca bacteriile să se dezvolte. Ca urmare, acestea pot conține E.coli, salmonella și listeria, toate acestea putând să vă îmbolnăvească foarte grav.

Între 1996 și 2016, Food and Drug Administration a înregistrat 2.474 de îmbolnăviri, 187 de spitalizări și trei decese din cauza mugurilor.

Nu vrei să renunți la ei? Gătirea lor va ucide bacteriile mortale.

Scoici de sânge

Scoicile de sânge sunt un răsfăț în China, unde sunt fierte și mâncate. Este o afacere riscantă, deoarece scoicile conțin adesea viruși care aduc hepatită A, tifoidă și dizenterie. Sunt recoltate în apă poluată.

În 1988, Shanghai a interzis scoicile de sânge când peste 300.000 de oameni au dezvoltat hepatită A  și 31 de oameni au murit.

Asta nu a împiedicat piețele alimentare să vândă delicatesa, chiar și în Shanghai. Aveți mare grijă.

Manioc

Această legumă rădăcină populară în Africa și America de Sud este perfectă atunci când este complet gătită și pregătită corespunzător. adică fiartă, prăjită, coaptă, la grătar, piure sau la abur.

Mănâncă puțin din ea crudă, totuși, și vei primi o doză mare de linamarină, o otravă toxică la egalitate cu cianura.

Aceeași toxină se găsește în semințele de in și, în doze mai mici, poate provoca dureri de cap, agitație, confuzie și dificultăți de respirație. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel