Colectare brazi de Crăciun în Sectorul 6, București.
Începând de ieri, 03.01.2022 și până duminică, 16.01.2022, colectăm separat brazii de Crăciun. Aceștia trebuie aduși la oricare dintre cele 12 puncte de colectare separată a deșeurilor reciclable din Sectorul 6, zilnic, în intervalul 08.00 – 18.00.
Adresele celor 12 puncte de preluare a deșeurilor reciclabile colectate separat:
Cartier Drumul Taberei
Centrul nr. 1 str. Valea Ialomiței x str. Poarta Sărutului
Centrul nr. 2 str. Pasărea în Văzduh x str. Pupăza cu Moț
Centrul nr. 3 str. 1 Mai nr. 57-59 (parcare lateral Auchan)
Centrul nr. 6 str. Valea Argesului – capăt troleu
Centrul nr. 7 Bd. Timișoara nr. 35
Centrul nr. 11 Bd. Drumul Taberei x str. Târgul Neamț
Cartier Militari
Centrul nr. 5 str. Fabricii x str. Apeductului
Centrul nr. 9 str. Liniei x str. Timonierului
Centrul nr. 10 str. Performanței nr. 45
Centrul nr. 12 str. Apusului nr. 27, aproape de Uverturii
Cartierele Crângași și Giulești
Centrul nr. 4 str. Giulești vis-a-vis de Institutul Pasteur
Centrul nr. 8 Piața Crângași, în spate la TIP-TOP
FOARTE IMPORTANT!
1. Nu abandonați brazii pe domeniul public!
2. Brazii trebuie să fie curățați de orice decorațiuni.
Toți brazii colectați se vor toca, iar materialul este transportat la unul dintre cei mai mari procesatori de lemn din România. Acolo, se va utiliza ca materie primă în procesul de fabricare PAL, informează Primăria Sectorului 6.
Mii de brazi care sunt aruncaţi la ghena de gunoi după sărbători sunt ridicaţi de o firmă contractată de Primăria Arad pentru a fi tocaţi şi transformaţi în compost utilizat în fertilizarea solului.
Arădenii au început să arunce brazii pe care i-au împodobit pentru Crăciun, iar Primăria a anunţat că a început colectarea acestora, pentru a nu rămâne la platformele gospodăreşti, blocând astfel accesul la containerele de gunoi menajer.
Primarul oraşului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, marţi, că brazii vor deveni compost, mai puţin cel înalt de peste 20 de metri, instalat de municipalitate în faţa Palatului Administrativ, care va fi oferit unor familii pentru a-l folosi ca lemn de foc.
"Este o campanie prin care ne dorim să încheiem frumos sărbătorile de iarnă. Brazii vor fi colectaţi pentru a fi duşi la staţia de compost, mai puţin bradul din faţa Primăriei, pe care îl vom oferi unor familii necăjite, să îl pună pe foc", a spus primarul.
Reprezentanţii firmei care prelucrează brazii spun că în următoarele zile vor toca mii de pomi, care vor deveni astfel materie primă pentru compost.
"Ajunşi la operatorii de salubritate, sunt aduşi la noi, la staţia de compost. Brazii intră într-o instalaţie de tocat, iar materia biodegradabilă rezultată este păstrată apoi în tuneluri speciale timp de 28 de zile, la temperatură şi umiditate controlate. Apoi, materia este ţinută încă 56 de zile, la maturare. Produsul final are o calitate foarte bună şi este folosit în agricultură sau amenajări peisagistice", a explicat managerul companiei contractate de municipalitate, Emanuel Mariş.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu