Lista fugarilor români de lux din Italia, de la Elena Bica la Darius Vâlcov. Unde locuiesc, în acest moment, şi cu ce se ocupă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Portrenk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Portrenk)

Lista fugarilor români din Italia devine din ce în ce mai lungă. Găsind anumite portiţe în legea italiană, au reuşit să blocheze extrădarea cerută de autorităţile române.

Darius Vâlcov

- fost ministru al finanţelor şi primar al oraşului Slatina. A fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Locuieşte acum în Milano.

Minel Prina

- fost primar al oraşului Slatina. A fost condamnat la 4 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă. Locuieşte acum în Milano.

Daniel Dragomir

- fost colonel al SRI. A fost condamnat la 3 ani şi 10 luni cu executare pentru fapte de corupţie. Locuieşte acum în Formigine, provincia Modena.

Ionel Arsene

- fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. A fost condamnat la 6 ani şi 8 luni cu executare pentru trafic de influenţă. Locuieşte în Provaglio d’Iseo, provincia Brescia.

Alina Bica

- fostă şefă a DIICOT, Procuratura Antimafia din România. A fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului. Locuieşte acum în Bari

Marian Zlotea

- fost şef al Autorităţii Naţional Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). A fost condamnat la 8 ani şi 6 luni cu executare pentru luare de mită. Locuieşte acum în Bologna

Mario Iorgulescu

-  fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). A fost condamnat la 15 de ani de închisoare cu executare pentru omor. Locuieşte acum în Brescia

Dragoş Săvulescu

- om de afaceri. A fost condamnat la 5 ani şi 6 luni în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Mamaia.Locuieşte acum în Milano.

Sorin Strutinsky

- om de afaceri. A fost condamnat la 10 ani şi opt luni pentru luare de mită. Îşi execută pedeapsa în închisoarea Montoria din Verona.

Romeo Albu

- om de afaceri. A fost condamnat la 6 ani cu executare pentru fapte de corupţie în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Locuieşte acum în Pozzuoli, regiunea Napoli.

Cornel Bogdan Popa

- fost director al Administraţiei Cimitirelor din Primăria Bucureştiului în mandatul lui Sorin Oprescu. A fost condamnat la 11 ani şi 6 luni fapte de corupţie. Îşi execută pedeapsa în închisoarea Montoria din Verona.

Ioan Bene

- om de afaceri. A fost condamnat la 6 ani cu executare pentru dare de mită. Locuieşte acum în Bari. A fost încarcerat, pentru un an, la închisoarea Turi din Bari.

Condiţii grele de detenţie în România

Cei mai mulţi sunt acum în libertate, după ce au apelat la avocaţi locali, unii dintre ei cu conexiuni politice. Au invocat de regulă condiţiile grele de detenţie din România şi faptul că au prins rădăcini în Italia, unde ar trăi de ani de zile. Pe de altă parte, îşi aleg chiar şi instanţa din acea ţară care are o practică de a respinge extrădările în ţările de origine. Acestea sunt două impedimente majore pentru autorităţile române în încercarea acestora de a-i aduce pe fugari în ţară.

De la Napoli, la Bari

De menționat ar fi faptul că, în general, fugarii români se predau în sudul Italiei, la Bari sau Napoli, unde pare că au găsit judecători mai înţelegători. Unii dintre ei au ajuns să fie apăraţi de acelați avocat local, Cristian Di Giusto.

Sursa: Rador

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel