Listă nou Guvern - Antena 3

Guvern Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu

Sâmbătă, reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR s-au întâlnit la Vila Lac1, pentru negocieri în vederea formării unei coaliții de guvernare. 

Potrivit surselor Antena3, UDMR ar urma să obțină Ministerul Mediului, Educației și Culturii - Attila Korodi sau Tanczos Barna, Szabo Odon și Kelemen Hunor. 

Totodată, USR ar dori Ministerul Justiției, cel de Finanțe, al Transporturilor și cel de Comunicații. Dan Barna ar vrea Justiția pentru Stelian Ion, dar surse din rândul liberalilor sunt convinse că Predoiu nu ar vrea să renunțe la minister. 

În ceea ce privește Ministerul de Finanțe, se zvonesc nume precum Claudiu Năsui, Anca Dragu (PLUS) sau liberalii Lucian Heiuș și Bogdan Huțucă. 

Deși se zice că Ministerul Transporturilor este dorit de USR pentru Cătălin Drulă, surse liberale spun că ar putea fi păstrat pentru Bode. 

De asemenea, Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge la USR sau la PNL, vehiculate fiind numele Ionuț Moșteanu, Robert Sighiartăm sau Florin Roman.

În ceea ce privește MAE, acesta ar putea rămâne la Bogdan Aurescu. Ministerul Apărării, la Nicolae Ciucă. 

Pentru Ministerul Afacerilor Interne, ar fi luați în calcul Marcel Vela, Laurențiu Răureanu și Rareș Bogdan. 

Aceleași sursă spun că Virgil Popescu ar rămâne la Economie, iar la Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Totuși, USR-PLUS l-ar vrea pe Vlad Voiculescu la șefia Ministerului Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel