Lista persoanelor publice care pot vota, aflându-se în închisoare

Printre cei peste 15.000 de deținuți care și-au exprimat intenția să voteze duminică, prin intermediul urnei speciale, s-ar putea afla și persoanele publice care execută pedepse privative de libertate, de la Cristian Borcea sau Radu Mazăre, până la fosta judecătoare Geanina Terceanu, conform Mediafax.

În cadrul centrelor de detenție ale Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) se află 20.403 de deținuți și 17.960 dintre aceștia au drept de vot. Potrivit ANP, 15.652 de persoane private de libertate și-au exprimat intenția, în scris, de a vota la alegerile pentru europarlamentare și 15.271 vor să voteze pentru referendum. Între deținuții din unitățile ANP se află și mai multe persoane publice care și-ar putea exercita și ele dreptul de vot.

Cazul fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, este cel mai recent care a atras atenția opiniei publice, acesta fiind adus din Madagascar pentru a executa pedeapsa de 9 ani de închisoare în dosarul terenurilor și plajelor din Constanța. Mazăre este încarcerat la Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină de 21 de zile. După trecerea acestei perioade, autoritățile urmează să decide unde va executa Radu Mazăre perioada de 9 ani.

Altă persoană privată de libertate cunoscută este Cristian Borcea, condamnat și el în dosarul privind retrocedarea terenurilor și plajelor din Constanța. Borcea este încarcerat în prezent la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București. Alte celebrități care se află, în prezent, în detenție și care ar putea să-și exercite duminică dreptul de a vota sunt: - Fostul președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

Acesta a fost încarcerat, pe 7 mai 2019, la Penitenciarul Rahova după condamnarea de 5 ani de închisoare cu executare dată de magistrații Curții de Apel București. Fostul șef ANAF a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti în anul 2016, sub acuzaţia de trafic de influenţă. - Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se află la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal.

De asemenea, recent el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. - Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu execută, în prezent, pedepse dispuse în mai multe dosare, precum Petromservice sau devalizarea FNI. - Cristian Poteraș, fostul primar al Sectorului 6 din Capitală, este încarcerat după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare, tot pentru eliberarea ilegală a unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane din Sectorul 6. - Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată de instanţa supremă la 7 ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Transferurilor, în care a fost implicat și Cristian Borcea. Terceanu se află la Penitenciarul de femei Târgşor.

Duminică vor avea loc alegerile europarlamentare, organizate în același timp cu referendumul pentru justiție, cetățenii urmând să voteze în aceleași secții, pe buletine separate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel