EXCLUSIV  Litoralul pentru toţi, până pe 20 iunie şi de la 1 septembrie. Cât costă o cameră. Traian Bădulescu: Tarifele au crescut între 10 şi 30%

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Traian Bădulescu, consultant în turism, a explicat la D'Economic News, emisiune moderată de Alex Vlădescu, că preţurile pe litoralul românesc au crescut cu 10 până la 30%, dar şi că programul litoralul pentru toţi le permite multor români găsirea de cazări la preţuri decente. 

"Este un program foarte bun, sprijină foarte mult un grad de ocupare mai mare la capetele de sezon. Dar menţionez că este un program vechi. Iniţial a început ca un program social şi apoi s-a încetăţenit ca un program special pentru orice categorie de turişti. Pentru că impulsionează mult călătoriile pe litoral în extrasezon. În acest an până pe 20 iunie, şi apoi 1 septembrie - 15 octombrie. Sunt şi multe agenţii de turism care promovează litoralul românesc şi au astfel de programe, separat de programul oficial, dar vorbim oricum de reduceri destul de consistente, vorbim de preţuri mai mici decât vârful de sezon. Reducerile pot ajunge la 60-70%. 

Ok, nu toate hotelurile sunt integrate în program, dar sunt multe care aderă la programul Litoralul pentru Toţi. Cele mai multe hoteluri din sudul litoralului, Eforie Nord, Eforie Sud, şi staţiunile care aparţin de Mangalia, adică Neptun - Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, se deschid după 20-25 mai. În mod normal, nu e un grad mare de ocupare până spre final de iunie, tocmai de aceea aceste programe impulsionează turiştii să călătorească în extrasezon şi sprijină hotelierii", a declarat Traian Bădulescu. 

"Litoralul pentru toţi implică cinci nopţi de cazare, aşa este pachetul turistic. La foarte multe hoteluri se poate plăti o cameră cu preţuri între 100 şi 250 lei, pentru o familie cu copil", a mai punctat Bădulescu. 

Tarifele pentru cazare au crescut

"Să vorbim de creşterea de tarife. Nu este o creştere foarte mare. Ne uităm în jur, şi toate preţurile au crescut, nu doar în România. Tarifele au crescut în acest an între 10 şi 30% faţă de anul trecut, media fiind undeva la 15-20%. E normal. Nu s-au dublat tarifele, dar e normal să fie o creştere. La multe produse, preţurile au crescut chiar cu 50% sau chiar s-au dublat. Nu mai vorbim de preţurile la energie, încălzire, etc. Creşterea de tarife nu cred că a speriat turiştii, pentru că a existat oportunitatea rezervărilor timpurii, unde preţurile erau reduse chiar cu 45-50%. 

Litoralul românesc anul trecut a avut o scădere, mai ales în nord, pe care eu o preconizam, alături de alţi specialişti. Să nu uităm că 2021 a fost un an bun pentru litoral. Anul trecut s-au eliminat restricţiile pentru alte destinaţii şi mulţi români au ales din nou destinaţiile externe clasice, cum ar fi Turcia, Grecia, Spania, etc"

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel