LIVE TEXT/VIDEO: Iohannis a dezvăluit PLANUL pentru români. Toate detaliile aici

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține marți, 18 august, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

LIVE TEXT ORA 17:00

- „Planul naţional de redresare şi reziliență” este planul pe care îl pregătim pentru a atrage fondurile europene negociate acum câteva săptămâni, necesare pentru redresarea economiei. Guvernul lucrează la identificarea proiectelor care vor fi incluse în program și este în dialog cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse să fie eligibile. De partea noastră, este nevoie de o serie destul de lungă de acte normative care sunt necesare pentru a fi în situația să aplicăm efectiv pentru acești bani.

- Eforturile guvenrului din acest moment se concentrează pe infrastructură. România are foarte mare nevoie de autostrăzi și căi ferate. Autostrăzile sunt foarte importante în această fază, iar în acest domeniu suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru aceste proiecte.

- O altă preocupare pe care am insistat foarte mult astăzi este partea de agricultură și protecție a mediului. Se știe că fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele generate de pandemie, fermierii se confruntă și cu seceta din primăvară. Lucrăm pe două direcții importante: pentru a venit în sprijinul lor, guvernul a prevăzut fonduri substanțiale pentru fermierii afectați de secetă. Aici au circulat mai multe fake news. A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații. Lucrăm foarte intens la proiecte care vizează irigații, combaterea secetelor, deșertificărilor. Proiecte care ușurează munca fermierilor.

Live text-ul s-a încheiat la ora 17:04

Știrea inițială

Declarațiile vor fi transmise în direct de DC NEWS, prin live text, iar imaginile vă sunt oferite de DC NEWS TV, mai jos.

Mesajul Administrației Prezidențiale a venit după ședința de lucru de la 15:00 a președintelui cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel