LIVETEXT, România-Olanda (0-3): Tricolorii, învinși nemeritat la München, în ciuda scorului de pe tabelă /video

FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim
FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

România s-a confruntat cu Olanda, în optimile EURO 2024.

FINAL DE PARTIDĂ

Min. 90+2: Olanda înscrie încă un gol, după un contraatac nemilos.

Min. 90: Un copil îmbrăcat în echipamentul tricolorilor a intrat pe teren, iar arbitrul a oprit meciul pentru scurt timp.

Min. 89: Darius Olaru intră în locul lui Nicolae Stanciu.

Min. 83: Olanda marchează un gol norocos, după ce fundașii români s-au îngrămădit incoerent în careul propriu.

Min. 81: Arbitrul le face cadou olandezilor niște momente de respiro. Mihăilă aștepta mingea pe contraatac, în dar arbitrul le oferă un fault cadou. Stanciu primește cartonaș galben după ce protestează.

Min. 73: Scăpăm încă o dată de gol. Micky van de Ven (Olanda) preia o pasă perfectă în interiorul careului şi trimite balonul milimetric pe lângă bara din partea dreaptă.

Min. 72: Iordănescu face două schimbări: Denis Drăguș, înlocuit de Valentin Mihăilă; Marius Marin, înlocuit de Alexandru Cicâldău.

Min. 63: VAR-ul a anulat golul olandezilor, pe motiv de offside.

Min. 63: Olandezii măresc diferența, după un gol din noroc, apărut în urma unui corner.

Min. 61: Razvan Marin (România) execută o lovitură de colţ, dar mingea este respinsă.

Min. 60: Denis Drăguș (România) trimite un șut din interiorul careului, blocat în cele din urmă.

Min. 59: Șansă mare irosită de Cody Gakpo (Olanda).

Statistici, minutul 57 (Olanda-România) posesie: 33%-67%, ocazii de gol: 5-15, șuturi pe poartă: 1-2.

FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

Min. 53: România scapă la limită fără gol, după o scenă de ping pong în fața porții lui Niță.

Min. 47: Nicolae Stanciu trimite mingea în interiorul careului mic dintr-o lovitură liberă. Centrarea a fost una foarte bună, dar portarul olandezilor a ieșit la timp.

Min. 45: A început repriza a doua.

PAUZĂ

Min. 45+3: Drăgușin primește o minge superbă pe sus, din partea lui Hagi. Din păcate nu reușește să ajungă la balon.

Min. 45+3: Drăguș ratează un nou șut, după o pasă excepțională în careu din partea lui Hagi.

Min. 45+2: Drăguș ratează o ocazie mare, refuzând să paseze mingea la timp.

Min. 44: Dumfries îi pasează lui Xavi Simons (Olanda) în careu, dar șutul acestuia trece milimetric pe lângă bara dreaptă.

Min. 38: Racovițan a intrat în locul lui Mogoș. Burcă devine fundaș de bandă.

Min. 32: Vasile Mogoș cere îngrijiri medicale după o intrare inconștientă a lui Dumfries. Arbitrul nu scoate niciun cartonaș, deși falutul ar fi putut merita eliminarea olandezului.

Min. 31: Intervenție monumentală a lui Drăgușin, care respinge mingea în corner după o pasă periculoasă în careul tricolorilor.

Min. 26: Stefan de Vrij (Olanda) ratează lovitura cu capul, în urma unui corner. Niță acuză dureri de coapsă, după ce s-a lovit de bară.

Min. 24: Man ratează o ocazie uriașă, după o pasă în careu din partea lui Stanciu.

Min. 20: Gol! Cody Gakpo (Olanda) își finalizează acţiunea individuală cu un şut superb și schimbă tabela de marcaj.

Min. 14: Ocazie uriașă pentru România. Dennis Man a șutat milimetric peste poartă.

Min 11: O pasă splendidă de la Simons pentru Depay, care a rămas singur cu Niță, dar a fost semnalizat offside. Deși Niță a respins mingea, să remarcăm totuși pasa strălucită a lui Simons, un pericol constant pentru apărarea română.

Min 8: Ianis Hagi a avut o pătrundere spectaculoasă în dribling printre patru adversari, dar pasa către Drăguș a fost deviată în aut de către căpitanul Van Dijk. O acțiune impresionantă a lui Hagi, ușor de recunoscut pe teren datorită bandajului alb de pe cap.

Min 4: Ianis Hagi sângerează abundent sub ochii tatălui său, aflat în tribune, dar se pregătește să revină în teren cu un bandaj.

min 1: A început partida.

FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

Știrea inițială

Chiar în ziua meciului decisiv dintre România și Olanda din optimile de finală ale EURO 2024, jurnaliștii din Țările de Jos au criticat din nou echipa națională pregătită de Edi Iordănescu. Publicația renumită The Algemeen Dagblad a afirmat fără echivoc că „tricolorii” reprezintă o „echipă mediocră”, sugerând că o înfrângere a Olandei ar fi inacceptabilă.

Într-un articol publicat marți, chiar înaintea partidei de la ora 19:00 de pe Fussball Arena din Munchen, jurnaliștii olandezi au subliniat importanța meciului pentru echipa lor, pregătită de Ronald Koeman. „Olanda are totul de pierdut în această seară, împotriva României, o echipă mediocră a Europei”, se arată în publicația olandeză. Aceștia au continuat să afirme că viitorul lui Koeman depinde de acest meci, sugerând că naționala Olandei trebuie să-și îmbunătățească performanța față de cea din meciul cu Austria pentru a obține victoria.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, un arbitru cu un trecut controversat, fiind suspendat în 2005 pentru acceptarea unei mite de 300 de euro. Suspendarea a fost dezvăluită publicului abia în 2014, iar de atunci, federația germană a fost criticată pentru permiterea revenirii sale în activitate. Zwayer a declarat că este nevinovat și că a acceptat pedeapsa doar pentru a evita o anchetă prelungită.

România a terminat pe primul loc în Grupa E, cu o victorie (3-0 cu Ucraina), o înfrângere (0-2 cu Belgia) și un egal (1-1 cu Slovacia), în timp ce Olanda a terminat pe locul trei în Grupa D, cu o victorie (2-1 împotriva Poloniei), un egal (0-0 cu Franța) și o înfrângere (2-3 cu Austria). Deși pe hârtie Olanda este favorită, fostul internațional român Adrian Mihalcea este de părere că România poate produce surpriza și se poate califica în sferturi.

Adrian Mihalcea a subliniat că Olanda nu a impresionat în faza grupelor și că România ar putea profita de această situație. „Acum vom juca în optimi, dar nici Olanda nu practică un fotbal la nivelul lotului, adică este una dintre echipele importante ale acestui turneu final care nu joacă la ce te aştepţi. Noi nu avem nimic de pierdut... Putem să facem și acum asta cu jocul nostru, pentru că valoric suntem sub jucătorii olandezi”, a declarat Mihalcea la Prima Sport.

Pe lângă duelul de pe teren, se așteaptă un duel intens și în tribune, unde suporterii români, cunoscuți ca „marea galbenă”, vor trebui să concureze cu „marea portocalie” a fanilor olandezi, care au creat o atmosferă incendiară la fiecare meci al echipei lor.

Meciul va fi transmis în direct pe Pro TV și Voyo, iar învingătoarea va întâlni câștigătoarea dintre Austria și Turcia în sferturile de finală, programate tot azi, de la ora 22:00, pe stadionul Red Bull Arena din Leipzig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel