Un judecător al Curții Constituționale nu mai este de acord cu decizia majorității de a sesiza Comisia de la Veneția. Deputatul Cătăniciu susține că a fost vorba despre un telefon.
Comunicatul prin care Curtea Cunstituțională a României a anunțat că a sesizat secretarul general al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia şi preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene, cu privire la atacurile virulente din utlima vreme, se pare că este acum contestat din interior. Membrul CCR, Livia Stanciu, a declarat astăzi, în cadrul unei ședințe tensionate, că nu este de acord cu acțiunea colegilor săi, conform România Tv. Mai mult, după ce și-a expus punctul de vedere, judecătoarea a părăsit ședința. Deputatul Steluța Cătăniciu susține că decizia judecătoarei a venit în urma unui telefon. "Evident că a primit un telefon, pentru că ăsta a fost motivul pentru care dânsa a fost introdusă în Curtea Constituțională în momentul în care s-a pensionat din funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am văzut toți că dânsa s-a declarat, în această calitate de judecător și președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, partenerul de nădejde al DNA-ului în cadrul unui bilanț al DNA-ului. Vă dați seama că acesta a fost motivul pentru a răspunde la telefoane și pentru a acționa în consecință", a declarat Cătăniciu la RomâniaTv.
Textul contestat de Livia Stanciu
”Plenul Curții Constituționale a României, întrunit la data de 5 iunie 2018, a hotărât, cu unanimitate de voturi, în prezența tuturor membrilor săi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) și a Președintelui Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu atacurile virulente declanșate împotriva Curții Constituționale, prin care unii reprezentanți ai unor autorități publice, precum și ai unor partide parlamentare au discreditat și delegitimat autoritatea acestei instituții fundamentale a statului - garantul supremației Constituției - fiind pusă sub semnul îndoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind făcute chiar îndemnuri adresate populației și Președintelui statului să nu respecte și să nu pună în aplicare Decizia Curții Constituționale nr.358 din data de 30 mai 2018, privind cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curții Constituționale a considerat că aceste acțiuni sunt de natură să pună în pericol democrația, statul de drept și funcționarea justiției constituționale.” este comunicatul CCR
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu