Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, ne-a explicat care este profilul psihologic al atacatorului lui Donald Trump.
Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani, este suspectat în cazul atacului asupra lui Donald Trump, potrivit Reuters. FBI l-a identificat duminică pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, ca fiind "subiectul implicat" în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump. Crooks, domiciliat în Bethel Park, Pennsylvania, era înregistrat ca republican conform datelor electorale de stat.
În plus, rapoartele federale privind finanțarea campaniilor politice arată că în ziua de 20 ianuarie 2021, când președintele Joe Biden a depus jurământul, Crooks a donat 15 dolari unui comitet de acțiune politică progresist.
Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care este profilul psihologic al acestui tânăr.
"În cazul acesta avem de-a face cu un tânăr de 20 de ani care, inițial, era republican înregistrat, după care, a făcut o donație de vreo 15 dolari pentru democrați. Remarcăm o instabilitate. Ori ești cu Republicanii, ori ești cu democrații. Un om care se sucește, se învârtește înseamnă că e instabil. Cine a făcut chestia asta (tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - n.r.) este un om cu probleme psihice.
Toți criminalii sunt considerați oameni cu probleme psihice. Acest individ, la 20 de ani, la o vârstă fragedă poate avea personalitatea în formare, poate fi bipolar. De aici, poate, ceva l-a supărat", a explicat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, în exclusivitate pentru DC NEWS.
Potrivit unor oficiali citați de CBS, atacatorul de la mitingul lui Donald Trump a folosit o pușcă semi-automată de tip AR-15 pentru a trage de la o distanță cuprinsă între 60-90 de metri, amplasându-se pe o poziție înaltă.
"Acest individ cu o armă, care este o copie a M16 - o armă militară de asalt, bine că nu a avut lunetă. Numai așa se justifică faptul că a tras de câteva ori până când l-au nimerit lunetiștii. Dacă avea o armă cu lunetă, trăgea odată și atât.
Neavând o armă cu lunetă, o armă cu asalt, a tras de mai mult ori. Așa se explică că a ratat ținta, dar au fost victime colaterale. Acești indivizi sunt ape liniștite, iar apele liniștite sunt periculoase. Nu se dau de gol ușor. Ceva l-a supărat. A trecut în tabăra cealaltă. Văzând că tabăra lui Donald Trump are șanse mari, a zis să facă prostia asta. Așa îmi explic eu toată această poveste nefericită.
A fost totul gândit diabolic cu ceva timp înainte. Norocul este că nu era o armă cu lunetă", a mai explicat Liviu Chesnoiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News