Liviu Chesnoiu, despre victima de la Padina: A murit cu zile, pentru că nimeni nu l-a protejat, toți l-au filmat

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Liviu Chesnoiu, expert criminalist, a vorbit despre atacul de la Padina, dar și despre lipsa de reacție a celor aflați în restaurantul unde a avut loc atacul.

Liviu Chesnoiu, expert criminalist, a atras atenția cu privire situația de la restaurantul din Padina, unde un bărbat a fost atacat de un grup de alți bărbați, și a murit ”cu zile”, în urma atacului cu macete.

”În cariera mea am întâlnit foarte multe situații de genul acesta. Se amplifică. Noi, în loc să facem ceva, filmăm. Vă dați seama la ce situație paradoxală s-a ajuns, dacă noi filmăm cum își trage un om sufletul, în loc să luăm atitudine, să facem scut în jurul lui. De ce se întâmplă toate chestiile astea? Discutăm tot timpul despre efecte, nu mergem înspre cauză, pentru că nu avem proceduri.

Singurele proceduri care există în țara asta este procedura copilotului. Deschide catastiful și spune pilotului ce trebuie să facă.  În acel restaurant de fițe, dacă ar fi existat o procedură minimă, buton de panică, când se declanșează un astfel de incident să nu se ajungă la nenorociri, ce trebuie să facem? Anunțăm poliția. Iar toți cei de acolo, body-guarzii, ospătarii, bucătarii samd, trebuie să facă un corp comun și să apere victima.

Victima a murit cu zile, pentru că nimeni nu l-a protejat, toți l-au filmat”, a explicat Liviu Chesnoiu, expert criminalist, la Realitatea Plus.

Butonul de panică, necesar în spațiile publice

Liviu Chesnoiu a precizat că butonul de panică trebuie reglementat precum autorizația la ISU. ”Trebuie să avem și așa ceva. Trebuie să creăm niște chestii de genul acesta pentru ca oamenii să poată trăi pe pământul acesta. Vă dați seama că degeaba încerci să aplanezi un conflict, era cel care încerca să îi tempereze, dar ai de a face cu niște drogați, cu niște nebuni.

Ăștia au niște mentalități, așa de criminali în serie, câte au făcut ei pe pământ de habar nu avem. Pentru că oamenilor le este frică să depună mărturie împotriva lor, doar filmează. Noroc că există aceste imaginii și procurorii criminaliști se vor folosi de ele.

Vă dați seama că nu sunt zdraveni la cap oamenii aceștia și trebuie priponiți. Oamenii aceștia trebuie să mai iasă la lumină peste 20 de ani pentru că ce au făcut este o crimă groaznică”, a mai spus expertul. 

Citește și: Crima de la Padina. Au apărut primele imagini cu momentul atacului. "Gata bă, că facem crimă!" - Video în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel