Liviu Dragnea: Ce se întâmplă cu Codurile penale?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că "sunt enorm de multe" articole din Codul penal declarate neconstituţionale şi că aşteaptă ca pachetul de legi privind Justiţia să intre, la începutul sesiunii de toamnă, în dezbaterea Parlamentului. 

Întrebat ce se întâmplă cu punerea în acord a legislaţiei cu deciziile CCR, în condiţiile în care Curtea Constituţională a emis joi o decizie legată de neglijenţa în serviciu, Dragnea a răspuns: "Ce se întâmplă cu Codurile penale? Aceasta e întrebarea mare, pentru că din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituţionale. Sunt enorm de multe. Asta înseamnă că atunci când s-au elaborat, s-au elaborat în mod superficial sau nu ştiu ce să spun". 

Chestionat asupra oportunităţii unei regândiri a Codului penal, Dragnea a spus că avem un ministru al Justiţiei care se va uita cu atenţie asupra acestor aspecte. 

"Nu ştiu, aştept totuşi. Avem un ministru al Justiţiei care cred că se va uita cu atenţie la asta. Dar vedeţi că tot vin decizii ale Curţii Constituţionale. Unii sunt supăraţi, dar e Curtea Constituţională până la urmă", a afirmat Dragnea. 

El a adăugat că pachetul de legi privind Justiţia va fi prezentat pe parcursul verii, în aşa fel încât la începutul sesiunii din toamnă să intre în dezbaterea Parlamentului. 

Liviu Dragnea a precizat că nu a văzut niciun draft al acestui pachet de legi şi nici nu a solicitat acest lucru. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel