Liviu Dragnea: Legea dării în plată trebuie să sprijine cetățenii, nu dezvoltatorii imobiliari

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat vineri, la Braşov, că legea dării în plată trebuie să sprijine cetăţenii aflaţi în incapacitatea de a-şi plăti creditele luate pentru achiziţionarea unei locuinţe, şi nu dezvoltatorii imobiliari.

"Avem ca obiectiv ca această lege să-i sprijine şi să-i ajute pe cetăţenii români, persoane fizice care au contractat credite pentru achiziţionarea unei locuinţe. Nu mai multe, nu două, nu trei, ci un imobil pentru a locui în el. Din partea noastră a fost mandatat astăzi domnul Ştefan Viorel, vicepreşedintele partidului şi preşedinte al Comisiei de buget finanţe, pentru a coordona din partea PSD discuţiile atât cu sistemul bancar, cât şi cu alte asociaţii interesate de acest proiect de lege. Nu dorim ca acest proiect de lege să sprijine în vreun fel dezvoltatorii imobiliari, nu asta a fost obiectivul iniţial pe care l-am înţeles noi (...) Mandatul domnului Ştefan Viorel este ca împreună cu reprezentanţii băncilor şi alte structuri interesate să discute, să găsească o soluţie echilibrată, încât sistemul bancar să nu fie afectat major, dar cetăţenii români care au avut şi au probleme în continuare să poată fi ajutaţi, cu excepţia celor care au gândit achiziţionarea de imobile prin credite pentru scopuri comerciale sau afaceri", a spus Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Biroului Naţional Permanent al PSD, desfăşurat la Braşov.

El a mai adăugat că nu este de acord cu înfiinţarea unor comisii speciale sau subcomisii pentru discutarea acestui proiect de lege, menţionând că comisiile de specialitate ale Parlamentului trebuie să îşi facă treaba. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel