Localnicii din Bulbucata, ajutați să identifice cerințele pieței muncii

Peste 100 de persoane din comuna Bulbucata, județul Giurgiu, inactive din punct de vedere economic, și-au dezvoltat abilitățile de integrare pe piața muncii, precum și competențele antreprenoriale, grație unui proiect implementat de Qipa Individual Development S.R.L. în parteneriat cu S.C. Convex Network S.R.L şi Primăria Comunei Bulbucata, în perioada 30 decembrie 2011 – 30 noiembrie 2013, selectat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. 

În cadrul Conferinței de încheiere a proiectului cu titlul “Dezvoltarea mediului rural prin antreprenoriat şi angajare”, organizată, vineri 22 noiembrie 2013, la Hotel Capital Plaza din București, au fost prezentate, rezultatele obţinute pe parcursul celor 24 de luni de implementare ale proiectului.

Proiectul POSDRU/110/5.2/G/86837, selectat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 cofinanţat din Fondul Social European, axa prioritară 5: „Promovarea măsurilor active de ocupare”, contribuind la realizarea obiectivului domeniului major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă" a avut ca obiectiv general dezvoltarea abilităților de integrare pe piața muncii, a 105 de persoane din mediul rural, inactive din punct de vedere economic, prin servicii inovatoare de formare, coaching și orientare profesională.

Prin implemetarea acestui proiect s-a urmărit îmbunătățirea calității resurselor umane în zonele rurale, pentru a le facilita acestor beneficiari accesul în activități non-agricole.

De asemenea, proiectul a urmărit și îndeplinirea unor obiective specifice, ce au inclus dezvoltarea unui sistem modern de consiliere și orientare profesională precum și furnizarea de cursuri moderne, în format blended learning, menite a-i ajuta pe localnicii din Bulbucata să identifice competențele cerute pe piața muncii pentru a-și  putea găsi un loc de muncă sau cum ar putea, dacă doresc, să-și deschidă propria afacere, dezvoltând competențe antreprenoriale.

Pe lângă faptul că persoanele inactive din punct de vedere economic din Bulbucata au aflat cât de importantă este dezvoltarea abilităților de integrare pe piața muncii, dar și ce oportunități oferă dezvoltarea competențelor antreprenoriale, cei care s-au ocupat de implemetarea acestui proiect pot trece la realizări și faptul că a fost crescut grupul țintă de la 105 persoane la 110, dar și că toți participanții la seminariile de formare și consiliere profesioanală au absolvit cu succes cursuri, fără a fi înregistrate abandonuri.

Printre cei prezenți la conferința de încheiere a proiectului s-au numărat reprezentanţi ai instituției beneficiare, reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect, precum și reprezentanţi ai presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel