Locuitorii din Deltă nu primesc avertizări RO-ALERT despre drone pentru că... nu au semnal. Primar din Tulcea: "Să merg să sun cu goarna, cu sirena, cu clopotul..."

foto: Freepik
foto: Freepik

Primăria comunei Ceatalchioi reclamă lipsa semnalului GSM pentru avertizarea populaţiei.

Primăria comunei Ceatalchioi atrage atenția asupra lipsei semnalului GSM și subliniază că populația nu poate fi informată cu privire la pericolul căderii dronelor rusești pe malul românesc al Dunării. Această problemă persistă de mult timp în Delta Dunării.

Primarul comunei, Tudor Cernega, a declarat pentru Agerpres că autoritatea locală nu primește mesaje RO-ALERT cu privire la pericolul căderii dronelor din cauza lipsei semnalului GSM.

"Degeaba avem adăposturile. Oamenii nu au cum să meargă la ele doar când aud dronele. Sistemul de alarmare e deficitar, aproape zero. Degeaba l-am făcut pentru că nu putem să-i anunțăm. Chiar dacă aș pune sistem de alarmare pe mașină, să merg să sun cu goarna, cu sirena, cu clopotul, nici noi nu știm când vin dronele. De mai bine de doi ani e problema asta", a afirmat primarul comunei Ceatalchioi.

Acesta a mai spus că a întreprins numeroase demersuri la autoritățile județene pentru a rezolva această problemă, dar soluțiile întârzie să apară.

Referindu-se la cele două adăposturi construite de militari în satul Plauru pentru protecția populației, Tudor Cernega a menționat că acestea sunt folosite în special de persoanele în vârstă.

"Unele persoane mai în vârstă care conștientizează pericolul merg în acele adăposturi. Altele iau situația în derâdere, dar acum, cu descoperirea resturilor unei noi drone, lucrurile sunt privite tot mai serios. Dacă la început credeam că au o precizie și lovesc doar portul Ismail, iată că este a patra dronă care este deja în imediata apropiere a localității", a conchis edilul din Ceatalchioi.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, un crater de dronă cu posibilă explozie la impact a fost descoperit joi dimineața într-o zonă cu vegetație apropiată de malul drept al brațului Chilia al Dunării, la aproximativ trei kilometri vest de localitatea Plauru.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru securizarea zonei și a notificat structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

Citește și O nouă dronă a căzut în România. MApN: Echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel