Locuitorii din Fâşia Gaza, somaţi să se îndrepte spre sudul regiunii de armata israeliană

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Armata israeliană le-a transmis locuitorilor din Fâşia Gaza să se mute spre sudul regiunii. 

În caz contrar, afirmă Reuters, locuitorii din Gaza ar putea fi identificaţi drept "simpatizanţi ai unei organizaţii teroriste". Mesajul a fost livrat cu ajutorul mai multor pliante pe care apare logo-ul IDF, dar şi pe telefoanele mobile ale locuitorilor din Fâşia Gaza. 

"Avertisment urgent pentru locuitorii din Fâşia Gaza. Prezenţa dvs în nordul Gazei vă pune viaţa în pericol. Toţi cei care aleg să rămână aici şi să nu plece spre sud ar putea fi identificaţi drept complici cu o organizaţie teroristă", era mesajul transmis pe pliante. 

Israel a lovit de mai multe ori Gaza cu atacuri aeriene de la momentul în care militanţii Hamas au lansat un atac terorist asupra Israelului pe 7 octombrie. Israelul a mutat deja şi trupe la graniţa cu Fâşia Gaza, în pregătirea unei invazii terestre. 

Nu e prima dată când israelienii îi avertizează pe palestinieni să se mute spre sudul Fâşiei Gaza, însă e prima dată când acestora li se transmite că ar putea fi consideraţi simpatizanţi ai teroriştilor dacă refuză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel