Locuitorii din nordul Israelului cer ca Forțele de Apărare Israeliene să îi protejeze de Liban

FOTO: Freepik @vvvita
FOTO: Freepik @vvvita

Hezbollah lansează atacuri asupra orașelor din nordul Israelului, astfel că unul dintre primari cer armatei israeliene să ia măsuri.

În mijlocul eforturilor americane și franceze de a impune o soluție politică asupra Israelului și Libanului, menită să țină Hezbollah departe de graniță, primarii orașelor din nordul apropiat de frontiera cu Libanul se vor întâlni cu comandantul Comandamentului de Nord, generalul maior Ori Gordin. Aceștia intenționează să ceară oprirea tragerilor organizației teroriste asupra orașelor din Galileea și să arate o hotărâre mai mare în fața realității de securitate emergente în regiune încă de la izbucnirea războiului acum patru luni.

Giora Zaltz, primarul Consiliului Regional Galileea Superioară, a explicat că "Statul Israel și IDF au făcut o greșeală majoră prin stabilirea unei zone de securitate în interiorul teritoriului israelian". El consideră că armata ar trebui să mute zona de apărare pe teritoriul libanez, susținând că "IDF ar trebui să fie prezentă la nord de graniță pentru a servi drept tampon între noi și Hezbollah". După patru luni de evacuare a locuitorilor din nord și preluarea controlului asupra luptei de către Hezbollah, el susține că regulile jocului trebuie schimbate. Zaltz afirmă că nu este corect pentru țară și armată să propună continuarea în această realitate pentru mulți ani, și nici pentru locuitorii din nord să accepte acest lucru, notează ynetnews.

În timpul atacului cu rachete al Hezbollah din joi, organizația teroristă a tras aproximativ 30 de rachete din teritoriul libanez către orașele din Galileea Superioară. Majoritatea lansărilor au căzut în zone deschise, iar restul au fost interceptate. Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a subliniat în diverse ocazii că Israelul este deschis la o soluție politică care să pună capăt conflictului de la granița de nord, dar este angajat față de locuitori și eliminarea amenințării și, prin urmare, este pregătit pentru o opțiune militară.

Avihai Stern, primarul orașului Qiryat Shemona, a declarat că peste 21.000 de locuitori ai orașului său au fost evacuați din casele lor către apartamente temporare și hoteluri în întreaga țară și că intenționează să îl roage pe generalul maior Gordin să promită că locuitorii nu se vor întoarce până când se va restabili securitatea. El critică comandanții armatei pentru promisiuni nerealizate și afirmă că orașul său, bombardat zilnic, a suferit daune semnificative de la începutul războiului.

Cu toate că există un contur pentru încetarea focului în campania lansată de Hezbollah împotriva Israelului, locuitorii se tem în continuare. Stern subliniază că "rezidenții mei nu cred în nicio înțelegere, nu sunt naivi și înțeleg că nu există motive să funcționeze, așa cum nicio înțelegere nu a funcționat până acum." El adaugă că "o altă înțelegere care se bazează pe ONU și armata libaneză este sortită eșecului și departe de a aduce securitate sau un sentiment de securitate."

Gabi Naaman, primarul Consiliului Shlomi, declară: "Voi cere generalului să fie mesagerul nostru pentru a cere lovituri împotriva Hezbollah, eradicarea și distrugerea amenințării." El afirmă că este bucuros că Gordin a convocat șefii orașelor la întâlniri și subliniază că "voi sublinia că orice acord semnat cu Hezbollah înseamnă conservarea și protejarea organizației teroriste și trădarea rezidenților din nord." El adaugă că Hezbollah caută să îi distrugă, și ca țară nu trebuie să creadă și să facă acorduri cu aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel