EXCLUSIV  Ninsoare la Dâmbovicioara, în luna lui Cuptor? Roxana Bojariu, climatolog: Greu de crezut - Video

Foto Captură video Facebook Cabana Brusturet
Foto Captură video Facebook Cabana Brusturet

Pe Internet circulă imagini video de la Dâmbovicioara, iar internauții spun că acolo a nins, deși e iulie.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unei cabane din Dâmbovicioara, județul Argeș, pare că ninge, deși e luna lui Cuptor. Internauții discută pe rețelele sociale despre acest lucru și sunt uimiți că ar fi nins acum, vara, ca și cum ne-am afla la începutul iernii.

Filmarea este făcută la o cabană situată la o altitudine de aproximativ 1000 metri, în Munții Piatra Craiului. În curtea acesteia pare că se vede un strat alb de zăpadă. Imaginile pot fi însă înșelătoare, tocmai din acest motiv DC NEWS a contactat-o pe Roxana Bojariu, climatolog. Aceasta ne-a explicat că este puțin probabil să ningă în acea zonă acum..

"Pot fi foarte bine picături de ploaie sau grindina în mișcare, nu ninsoare. La altitudinea de 1.000 de metri este greu de crezut să ningă vara. La altitudini mai mari, peste 2.000 de metri, se poate. În mod normal, temperatura scade cu înălțimea în atmosfera joasă", ne-a spus Roxana Bojariu.

Precizăm că ieri, 2 iulie, mare parte din țară s-a topit din cauza temperaturilor caniculare. Astăzi însă vremea s-a mai răcorit în mai multe regiuni, țara noastră fiind traversată de un front atmosferic rece. Meteorologii au anunțat că vor fi, în general, temperaturi sub 27-28 de grade și doar în Dobrogea continentală posibil să se mai înregistreze temperaturi de peste 30 de grade.

VEZI ȘI: Vremea se răcorește. Florinela Georgescu, ANM: Țara noastră va fi traversată de un front atmosferic rece, temperaturi simțitor mai scăzute

Totodată, precizăm că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare meteorologică de tip Cod Galben. Instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă vor fi semnalate. Vezi mai multe detalii și harta zonelor vizate aici! 

Citește și - Vremea până pe data 29 iulie 2024. ANM a transmis prognoza meteorologică pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile, peste cele normale în luna lui Cuptor. Zonele în care va ploua

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel