Locul din România unde ai vrea să îmbătrânești. La VITALITAS am găsit un „oraș” în toată regula, la marginea pădurii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Pe toți ne-au îngrozit imaginile cu azilele groazei din Ilfov unde bunicii erau umiliți. Dar sunt și locuri în România unde seniorii sunt tratați așa cum merită după o viață de muncă, adică cu multă grijă și considerație.

Un astfel de loc unde respectul pentru bunici este pe primul loc se află la marginea pădurii Snagov. În urma unor controale efectuate, s-a constatat că VITALITAS este locul în care orice senior poate trăi liniștit. Grija oferită acolo pentru bunici este impresionantă, așa cum, din păcate, rar mai vezi în România. 

Centrul de Excelență în Asistența și Îngrijirea Persoanelor Vârstnice și Prevenirea Tulburărilor de Memorie VITALITAS a fost creat de oameni care au fost crescuți de bunici, de oameni care n-au uitat cine le-a purtat de grijă atunci când erau copii. Este interesant și locul unde este amplasat acest centru, la liziera pădurii, unde poți profita toată ziua de soare și aer curat. 

Iar grija de a îmbătrâni singur într-un bloc tipic din România, de patru etaje, fără lift unde coborâtul și urcatul scărilor devin un chin, la VITALITAS poate fi dat uitării. S-a pus în funcțiune o soluție constructivă inovatoare: conceptul „no step”, adică fără nicio treaptă pe circuitele destinate rezidenților. Ca ei să nu fie nevoiți să urce sau să coboare cu bastonul sau cu cadrul. 

„Așa că, întins pe aproape 5 hectare, Centrul nostru de Excelență în Asistența și Îngrijirea Persoanelor Vârstnice și Prevenirea Tulburărilor de Memorie este primul proiectat și construit de la zero cu ei în suflet și în inimi, tocmai pentru a le deservi nevoia de siguranță și confort. Fiindcă toți am fost copii și vom ajunge vârstnici, fiindcă toți părinții au fost copii și toți bunicii au fost nepoți…

Sincer, nu contează atât că avem 700 de locuri și nici că toate facilitățile se află sub același acoperiș al acestui palat al dragostei pentru cei ce ne-au dat viață. Ce contează cu-adevărat este grija pentru siguranța lor, a părinților și bunicilor care ne-au crescut și s-au sacrificat ca noi să ajungem unde suntem astăzi.

Iar ca povestea să poată merge mai departe, pentru toți acești „tineri cu mai multă experiență" ajunși ușor-ușor la anii senectuții, am gândit un program de evaluare interdisciplinară care să ne permită să oferim asistența sau îngrijirile necesare, exact acolo unde este mai mare nevoie de ele. Și să putem înțelege care este cu adevărat situația vârstnicilor înainte chiar ca ea să se transforme într-o problemă”, au spus fondatorii centrului. 

 

Centrul VITALITAS este în sine un mic oraș, dacă vreți, într-o pădure pentru că are o mulțime de facilități, pe scurt: Salon de înfrumusețare, Parcul Vitalitas, Vitalitas Shop, Restaurantul Vitalitas, Cafenea, Recepție & Lounge, Capelă multi-confesională, Farmacie, Salină, Vitalitas Dental.

 

În calitate de Centru de Excelență, li se oferă rezidenților „Longevitate de calitate”, motiv pentru care s-a construit un centru de recuperare medicală cu kinetoterapie, fizioterapie și piscină pentru aquaterapie.

Sala de kinetoterapie este pregătită pentru gimnastică medicală și are următoarele dotări: spalieri și benzi elastice, bandă de mers, echipament pentru gimnastica mâinilor cu scaun detașabil pentru pacienții cu dizabilități, biciclete eliptice, aparat multifuncțional, cușcă Rocher pentru scripetoterapie, bară paralelă pentru reeducarea mersului, scară Brooklyn pentru reeducarea mersului.

 

Iar camerele unde stau bunicii sunt foarte frumoase, ei pot locui fie singuri în cameră, fie în cameră dublă, fie într-un apartament și pot sta în zonele de recreere. 

 

VITALITAS este cel mai mare hotel pentru bunici din Europa de Est – oferă sevicii de cinci stele persoanelor care ne-au crescut și educat în copilărie. A venit rândul nostru să-i răsplătim. Puteți face acum o vizită virtuală - https://vitalitas.ro/ro/tur-virtual/

 

 

Mai multe detalii găsiți pe VITALITAS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel