Valeriu Gheorghiță a vorbit, vineri, despre zona în care oamenii stau unii lângă alții și nu se respectă măsurile de prevenție.
Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a spus vineri, la Vama Veche, unde participă la campania de vaccinare, că litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alții și nu se respectă măsurile de prevenție.
Valeriu Gheorghița a declarat, tot la Vama Veche, că varianta Delta a devenit dominantă la nivel european.
„Se extinde foarte uşor acolo unde numărul de persoane este foarte mare, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, unde aglomeraţia este la ea acasă. Litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie, este o realitate, este evident acest lucru şi tocmai de aceea atragem atenţia să fim vigilenţi pentru a preveni eventualele îmbolnăviri din perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că este bine ca oamenii să își încarce în această perioadă bateriile, însă să nu uite că pandemia nu a trecut.
„Este foarte bine ca oamenii să se bucure, să îşi încarce bateriile, însă trebuie să nu uităm că pandemia nu a trecut, din păcate. Cred că avem maturitatea necesară încât să înţelegem că lucrurile nu pot evolua într-o direcţie bună fără să ne implicăm cu toţii în acest sens, tocmai de aceea atragem atenţia asupra respectării măsurilor de prevenţie şi asupra vaccinării”, a mai zis Valeriu Gheorghiță.
Acesta a participat vineri seara la o campanie de vaccinare a turiștilor din Vama Veche, cu vaccin produs de PfizerBioNTech și Johnson&Johnson.
Peste 15.000 de oameni au fost vaccinați în ultimele 24 de ore în România, dintre care peste 11.000 cu prima doză, a transmis vineri CNCAV.
Astfel, dintre cele 15.298 de persoane vaccinate, 11.402 au primit prima doză, iar 3.896 pe cea de-a doua.
De la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.058.226 de persoane, dintre care 4.913.347 cu amebele doze.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6 reacții adverse, iar de la începerea campaniei numărul de reacții adverse a ajuns la 16.852.
CNCAV precizează că 50 de reacții adverse sunt în curs de investigare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News