EXCLUSIV  Locul preferat de concediu pentru românii din diaspora. Aceștia nu ar trebui judecați atât de dur pentru alegerile lor, spune Cristian Stîncanu / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit "My Romania Community", care ajută românii din Marea Britanie, a fost invitat la emisiunea "Departe de România", moderată de Gabriel Nuță-Stoica, unde a vorbit despre faptul că românii care se întorc acasă în concedii ar trebui tratați cu mai multă toleranță și nu ar trebui judecați atât de dur. 

“Consider că e bine ca în momentul în care ne dorim să facem parte dintr-un grup mai mare, în primul rând, trebuie să avem mai multă toleranță față de lucrurile cu care nu suntem noi de acord, sau lucrurile pe care noi le vedem într-un mod diferit. Și atunci cred că dacă am crea mai multe oportunități și am avea puțin mai multă înțelegere față de oamenii care vin cu un alt mod de a vedea lucrurile, poate nu ar trebui să-i judecăm atât de strict sau de dur uneori, ci poate ar trebui să deschidem posibilitatea de a modifica sistemul și legislația măcar de a fi adaptată generației în care trăim, vremurilor.

Sunt legi în România care funcționează încă de prin 1990, 1992, 1996. Gândiți-vă câte generații s-au născut de atunci. Eu pot să vorbesc în raport cu mine. Eu sunt o persoană care la vârsta copilăriei, a începerii educației, aveam un televizor alb-negru cu lămpi, ori generația actuală deja de naște cu tableta în mâna.”, a spus Cristian Stîncanu. 

Practic, ar fi bine și recomandabil ca administrația din România, cumva, să-i facă să se simtă bine-veniți atunci când vin înapoi acasă, să nu mai existe diferența asta, pentru că românii din străinătate se întorc cu anumite mentalități, anumită experiență, iar eu sunt de părere că experiența lor trebuie valorificată și să nu fie în centrul unui conflict.”, a spus Gabriel Nuță-Stoica. 

„Ideea este că de foarte multe ori, în țară, din punct de vedere politic, valul de întoarcere al romanilor pentru concedii este folosit de obicei pentru media. Ar trebui puțin, măcar într-un singur an, să înțelegem un lucru.

Românii care vin în țară, gândiți-vă că, ar putea alege orice loc din Europa să-și petreacă vacanța. Haideți să plecăm în primul rând de la acel punct. Ei vin în țară pentru că își iubesc țara, își doresc foarte mult să vadă familia. De multe ori, concediul pentru ei, de fapt, nu e un concediu, ci e mult mai multă muncă și mult mai mult stres și alergătură continuă doar pentru acele 10 minute, sau câteva ore, în care își văd rudele și locurile natale.

E bine ca uneori să oferim puțin mai multă toleranță. Vedeți, pentru românul de acasă care nu are posibilitatea să facă diferențe, să vadă lucrurile față în față, cum se întâmplă aici, cum se întâmplă acolo, poate e mai greu de înțeles. În momentul în care oamenii care conduc sunt mai deschiși pentru a primi ceva nou, indiferent dacă poate părea la un moment dat mai bun sau mai puțin bun, imaginați-vă cât de mult ar putea câștiga România dacă toți tinerii români care studiază în străinătate ar fi atrași sau ar fi motivați să se întoarcă în România.

Gândiți-vă cât de multă evoluție, cât de mult ar evolua sistemul de educație din România, nu mai zic societatea.”, a spus Cristian Stîncanu la emisiunea "Departe de România" de pe DC News și ȘtiriDiaspora.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel