La micul dejun, unii beau cafea, alţii ceai şi alţii... bere.
Cunoscut drept „Weißwurstfrühstück”, un mic dejun tradițional cu cârnați albi, covrigi și bere, ar putea fi cea mai ”nemţească” masă a zilei. În Bavaria, o regiune a Germaniei renumită pentru petrecerea Oktoberfest, acest obicei culinar reflectă bucuria locală de a gusta viaţa, la propriu.
„Weißwurstfrühstück este mai mult decât un meniu. Este o scuză pentru o întâlnire informală când este prea târziu pentru cafea, dar prea devreme pentru prânz”, a spus Frauke Rothschuh de la biroul de turism din München, adăugând că oamenii se bucură de atmosferă și de berea.
Originile exacte ale Weißwürste – cârnați albi poșați din vițel, slănină, ceapă, pătrunjel și condimente – nu sunt clare. Cea mai populară poveste, însă, este că au fost inventați din întâmplare. În 1857, tânărul hangiu din München, Sepp Moser, a rămas fără carcasă de oaie pentru cârnații săi, așa că i-a folosit pe cei din carne de porc. Îngrijorat că s-ar putea sparge la prăjire, Moser a decis să-i gătească în apă, o tehnică ce a dat roade.
Micul dejun este consumat în statul sudic, în special în Oberbayern (Bavaria Superioară). „Este o masă pe care o asociez cu familia mea în mediul rural”, a spus pentru BBC Theresa Portenlänger, care conduce împreună cu frații ei pub-ul modern din München Xaver's . Când a fost întrebată despre ideea de a bea bere dimineața, ea a spus: „Cred că mulți oameni de aici nu prea o văd ca pe ceva alcoolic – este aproape un aliment de bază, precum pâinea!”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu