EXCLUSIV  Locurile de joacă din Herăstrău, închise de ANPC din... 31.03.2022. Primăria Generală spune că mai durează până vor fi reparate: Am amplasat afişe, dar au fost distruse sistematic

Foto DC NEWS
Foto DC NEWS

Primăria Generală a răspuns solicitării DC NEWS privind redeschiderea locurilor de joacă din parcul Herăstrău. 

Părinţii care îşi duc copiii la locurile de joacă din parcul Herăstrău au avut parte de o surpriză neplăcută. O bandă alb-roşie a fost întinsă în jurul acestora, iar de bandă a fost lipit un afiş care anunţa închiderea acestor locuri de joacă de către ANPC. Problema este data la care ANPC a închis aceste locuri de joacă, dar şi lipsa unor informaţii cu privire la nereguli şi la un termen în care locurile de joacă ar putea fi folosite din nou în siguranţă.  

"Acest loc de joacă este închis începând cu data de 31.12.2022 de către ANPC. ALPAB nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele accidente ce pot avea loc. Vă mulţumim pentru înţelegere", se arată pe afişul lipit la intrarea în aceste parcuri.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Primăria Generală spune că locurile de joacă sunt închise din martie 2022 şi că mai durează până se repară: Am amplasat afişe, dar au fost distruse sistematic

Asta scriam pe 16 mai 2023. Am întrebat atunci la Primăria Generală când vor fi rezolvate neregulile, pentru ca locurile de joacă să poată fi deschise în siguranţă. Iată ce răspuns am primit. 

"În perioada 29-30 martie 2022, în parcurile aflate în administrarea ALPAB au fost efectuate controale de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor privind respectarea prevederilor legale la locurile de joacă pentru copii. În urma acestor controale au fost constatate numeroase nereguli care pun în pericol siguranţa copiilor. Drept urmare, ANPC a dispus închiderea temporară a locurilor de joacă, începând cu 31.03.2022. Pentru înştiinţare, ALPAB a amplasat afişe privind închiderea temporară a acestor spaţii de joacă, în repetate rânduri, însă acestea au fost distruse sistematic. 

ALPAB a încheiat în noiembrie 2022 un Acord Cadru care se va derula pe o perioadă de 24 de luni pentru 14 locuri de joacă, în vederea executării de "Lucrări de reparaţii echipamente de joacă". 

Până la data prezentei adrese au fost reparate şi date în folosinţă patru locuri de joacă din parcul Circul de Stat, urmând ca în perioada următoare instituţia noastră să procedeze şi la repararea celorlalte locuri de joacă, inclusiv cele aflate în incinta parcului Regele Mihai I, la care faceţi referire în solicitarea dvs", a transmis Primăria Generală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel