Londra a refuzat să elibereze vize delegației ruse pentru participarea la sesiunea AP OSCE. Rusia: Un răspuns scandalos

Foto: Pixabay, de RGY23
Foto: Pixabay, de RGY23

Marea Britanie a refuzat să elibereze vizele delegației ruse pentru participarea la sesiunea AP OSCE. 

Regatul Unit a refuzat să elibereze vize unei delegații ruse pentru a participa la sesiunea din iulie a Adunării Parlamentare a OSCE, a declarat Vladimir Dzhabarov, prim-adjunct al șefului Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, scrie Interfax.

„Având în vedere că toți membrii delegației permanente a Adunării Federale a Rusiei se află pe lista de sancțiuni din Regatul Unit, am solicitat prompt conducerii adunării, precum și Ministerului de Externe al Rusiei, să elaboreze și să rezolve problema acordării garanțiilor prin partea britanică pentru eliberarea vizelor de intrare în Marea Britanie pentru ca parlamentarii noștri să participe la acest important eveniment interparlamentar.", a spus Dzhabarov la o reuniune a Consiliului Federației.

„Am primit un răspuns scandalos că guvernul britanic nu poate elibera vize membrilor delegației ruse la AP OSCE, indiferent de scopul în care aceștia vizitează țara”, a spus el.

Potrivit lui Jabarov, cea de-a 29-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE va avea loc în perioada 2-6 iulie la Birmingham, Marea Britanie.

Membri OSCE, privaţi de libertate în Donetsk şi Lugansk

la Sfârșitul lunii aprilie, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) declara că depune eforturi pentru a asigura eliberarea unui număr de membri ai Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) care au fost reținuți în estul Ucrainei.

"OSCE este extrem de îngrijorată de faptul că un număr de membri ai misiunii naționale SMM au fost privați de libertate în Donețk și Luhansk. OSCE utilizează toate canalele disponibile pentru a facilita eliberarea personalului său", a declarat organizația, ca răspuns la o întrebare, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii în acest moment.

Separatiștii susținuți de Moscova controlează de aproape opt ani regiunile sud-estice ucrainene Donețk și Luhansk, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas.

OSCE este cea mai mare organizație interguvernamentală regională orientată spre securitate din lume, cu statut de observator în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Mandatul său include aspecte precum controlul armelor, promovarea drepturilor omului, libertatea presei și alegeri libere și corecte, scrie Mediafax. Vezi mai mult AICI.

Marea Britanie i-a interzis ambasadorului rus să intre în clădirea parlamentului

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, urmează să fie interzis în Parlamentul din Westminster „până la o nouă notificare”, potrivit unui mesaj transmis de Președintele Camerei Comunelor acum două zile. Interdicția, care se aplică și tuturor celorlalți diplomați și oficiali ruși acreditați din Regatul Unit, funcționează informal de când Rusia și-a început invadarea Ucrainei în februarie, dar acum a fost confirmată și în scris.

Nota pentru parlamentari de la Sir Lindsay Hoyle și Lord McFall spune:

„În calitate de reprezentant acreditat oficial al guvernului rus, ambasadorul nu va fi primit în clădirea Parlamentului până la o nouă notificare.”

E-mailul a fost însoțit de o notă de orientare a Ministerului de Externe pentru cei 265 de parlamentari și 154 de colegi, recent interziși de Moscova să intre în Rusia.

„Anticipăm că dacă o persoană sancționată va solicita o viză pentru Rusia, aceasta ar fi refuzată, iar dacă ar ajunge la graniță ar fi împiedicată să intre în Rusia și deportată cât mai curând posibil.”, se arăta în notă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel