Londra este împotriva unei ofensive asupra Rafah în lipsa unui plan de protejare a populaţiei

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Potrivit șefului diplomației britanice, David Cameron, Israelul nu ar trebui să inițieze o acțiune ofensivă asupra orașului Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza, fără să aibă în vedere un plan bine definit pentru protejarea populației.

Pentru a exista o ofensivă majoră la Rafah, ar trebui să fie un plan absolut clar cu privire la maniera de a salva vieţi şi de a deplasa oameni, a declarat David Cameron, ministrul de externe britanic.

Nu am văzut un astfel de plan şi de aceea nu susţinem o ofensivă la Rafah. Fără un plan pentru a proteja populaţia, ar fi extrem de periculos să se încerce o ofensivă majoră, a detaliat Cameron.

Acesta a evidențiat că sute de mii de persoane s-au adăpostit în Rafah, după ce au părăsit alte regiuni ale Fâșiei Gaza.

Marea Britanie se află într-o poziţie complet diferită faţă de Statele Unite

Ministrul a menționat că oprirea vânzărilor de arme din partea Regatului Unit către Israel, în cazul inițierii unui atac terestru israelian asupra Rafah, ar ajuta mişcarea teroristă Hamas.

Cu toate acestea, David Cameron a precizat că Marea Britanie se află într-o poziţie complet diferită faţă de Statele Unite în ceea ce privește livrarea de arme către Israel.

Părerea sa este că un răspuns mai bun pentru Hamas ar fi să accepte un acord privind eliberarea ostaticilor aflaţi în Gaza, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel