Un nou studiu aprofundat speră să ajute prin evaluarea speranței de viață a animalelor de companie canine britanice.
Studiul arată că un nou-născut Jack Russell Terrier poate trăi cel mai mult, în medie, 12,7 ani, un Border Collies (12,1 ani) și un Springer Spaniel (11,9 ani).
S-a descoperit că patru rase cu fața plată au cea mai scurtă speranță de viață: buldogii francezi așteptați să trăiască doar 4,5 ani, urmați de buldogii englezi la 7,4 ani, pugs la 7,7 ani și buldogii americani la 7,8 ani.
Aceste animale de companie sunt asociate cu mai multe tulburări care le scurtează speranța de viață, cum ar fi probleme de respirație, boli ale coloanei vertebrale și dificultăți de a da naștere, potrivit BBC.
Jack Russell Terrier 12,72 ani
Yorkshire Terrier 12,54 ani
Border Collie 12,10 ani
Springer Spaniel 11,92 ani
Labrador Retriever 11,77 ani
Staffordshire Bull Terrier 11,33 ani
Cocker Spaniel 11,31 ani
Shih-tzu 11,05 ani
Cavalier King Charles Spaniel 10,45 ani
Ciobanesc German 10,16 ani
Boxer 10,04 ani
Beagle 9,85 ani
Husky 9,53 ani
Chihuahua 7,91 ani
Bulldog american 7,79 ani
Pug 7,65 ani
Bulldog englez 7,39 ani
Bulldog francez 4,53 ani
Liste de vârste precum cea de mai sus (pentru 18 rase selectate și animale încrucișate) au fost produse înainte, dar aceasta este cea mai sofisticată de până acum, deoarece se bazează pe o analiză a unei baze de date uriașe de înregistrări veterinare numită VetCompass .
Condus de Royal Veterinary College (RVC), acest sistem de supraveghere deține în prezent informații despre 20 de milioane de animal care le-a permis doctorului Kendy Tzu-yun Teng și colegilor să alcătuiască ceea ce se numește ”tabele de viață”.
Mai simplu spus, acestea sunt diagrame care organizează o populație pe segmente de vârstă, fiecare segment arătând probabilitatea decesului înainte de următoarea grupă de vârstă.
Citește și...
Te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău miroase urât, chiar după baie? Dacă blana câinelui intră în contact cu apa, atunci sunt eliberați unii compuși care determină mirosuri neplăcute, scrie mobilepet.ro. Soluția: apelează rapid la uscătorul de păr sau lasă-l pe blănos să se usuce în soare, prosopul nu va rezolva problema.
Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.
Într-o ediție a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, specialiști au discutat despre Golden Retriever, una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global.
Bunele maniere, blândețea și prietenia sunt etaloane pentru această rasă. Acesta câine are multe de oferit, în fiecare zi surprinzând cu ceva nou.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu