EXCLUSIV  Lotul 4 - Lugoj-Deva și "faimoasa peşteră a liliecilor". Cuc: Era o grotă de dimensiuni infime. Nu s-a găsit niciun liliac

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Heorhii Heorhiichuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Heorhii Heorhiichuk)

 Răzvan Cuc, fostul ministru a Transporturilor, a vorbit despre Lotul 4 - Lugoj-Deva și "faimoasa peşteră a liliecilor".

"Faimoasa peşteră a liliecilor nu era, de fapt, nicio peşteră. Îmi amintesc că, atunci, împreună cu doamna Graţiela Gavrilescu am reuşit să relocăm acea peşteră. Eu, când m-am dus pe şantier, am cerut constructorului să mă ducă să văd peştera, să căutăm liliecii. Era o grotă de dimensiuni infime, iar aia a ţinut doi ani de zile în loc un proiect. Ca să relocăm, au fost discuţii, au tăbărât toţi că "domnule, ce face!".

"Nu a existat nimic, nu s-a găsit niciun liliac"

Eu sunt un protector al mediului, am animale, sunt iubitor de animale, am câini. Nu aș face rău niciunui animal niciodata, dar nici nu pot, acum, să accept că nişte şmecheri, care iau o grămadă de bani şi au o forţă de lobby foarte mare în diferite părţi, să vină să blocheze un proiect. S-a relocat. Acum se circulă pe Lotul 4. În 2019, s-a deschis. (...) S-a relocat cu comisii, cu ordine de ministru. Nu s-a găsit niciun liliac niciodată. Nu pot să înțeleg lucrul ăsta prin care facem o întreagă tevatură pe o chestie mică, când este o problemă infimă. Ce peşteră? Nu a existat nimic, nu s-a găsit niciun liliac", a spus Răzvan Cuc, la DCNews TV.

Lotul 4 are o lungime de 22,1 kilometri, iar valoarea contractului este ridică la 419,39 milioane lei, fără TVA. Contractul a fost finanţat cu 356,48 milioane lei din Fonduri de Coeziune, adică 85% din suma totală. Diferenţa de 62,9 milioane lei, adică 15%, a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

De curând, Adi Croitoru, președinta Agenției Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre situația bizară în care o autostradă a fost oprită din construcție, pentru a proteja confortul unei insecte. 

Există și era deranjat. Ni s-a tras tot de la noi din casă, nu a avut nimeni nimic cu noi. Noi singuri ne-am reclamat pe la Bruxelles că autostrada aceasta va avea impact asupra unei specii din formularul standard. Și, ca atare, dacă noi ne reclamăm singuri, domnule Chirieac, ce să spun? De ce ne reclamăm, n-aș ști să vă spun. Dar, ca urmare a scriitorilor care au trimis către Bruxelles nenorocirea și dezastrul cu gândacul croitor, Bruxelles-ul, respectiv Comisia Europeană, a spus STOP: România demonstrează că autostrada aceasta, care a fost începutul luptei noastre, Pitești - Sibiu, care trece prin nouă arii protejate, nu impactează”, a explicat președinta ANANP, în interviul de la DC News. 

Citește mai departe>>

Vezi și: Ecologiștii se laudă cu protejarea gândacului cafeniu și racului de ponoare, scumpind astfel curentul

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel