Louis Munteanu se alătură CFR Cluj

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

CFR Cluj a anunțat recent încheierea unui acord pentru transferul definitiv al atacantului Louis Munteanu de la Fiorentina.

Potrivit clubului din Gruia, această mutare marchează un pas important în întărirea echipei pregătite de Dan Petrescu.

Louis Munteanu, în vârstă de 22 de ani, se alătură CFR Cluj după ce a impresionat în Italia cu echipa de tineret a Fiorentinei, pentru care a adunat 40 de meciuri, 13 goluri și patru pase decisive. Cariera sa a început promițător în România, fotbalistul a absolvind Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

La doar 17 ani, Munteanu a debutat în prima ligă românească, bifând 86 de meciuri, 25 de goluri și 11 pase decisive cu echipa de la malul mării.

Pe lângă performanțele la nivel de club, Munteanu a fost un component constant al echipei naționale de tineret a României și a avut ocazia să debuteze la prima reprezentativă în octombrie 2023, într-un meci cu Belarus.

2. -imagine fara descriere- (munteanu_10661400.jpg)

Pe pagina de Facebook, CFR Cluj îi urează bun venit în echipă și îi dorește mult succes în următoarele provocări pe care le va întâlni în tricoul campioanei României.

Cu acest transfer, echipa din Gruia își întărește considerabil echipa, aducând un jucător cu un potențial remarcabil și o experiență valoroasă atât pe plan național, cât și internațional.

***

Louis Munteanu (n. 16 iunie 2002, Vaslui, Vaslui, România) este un fotbalist român, care joacă la FCV Farul în SuperLiga României, împrumutat de la ACF Fiorentina. Pe plan internațional, are prezențe la națională pentru România Sub-17, România Sub-19, România Sub-21 și România.

Munteanu a debutat la seniori la Viitorul Constanța în 2019, la 17 ani. Un an mai târziu, a fost achiziționat de echipa italiană Fiorentina. În 2022, a fost împrumutat înapoi la Constanța, unde între timp Viitorul fuzionase cu Farul – și a ajutat echipa constănțeană să câștige titlul național.

Pe plan internațional, Munteanu a reprezentat România sub 21 de ani la Campionatul European UEFA 2023.

Pe 12 octombrie 2023, a debutat la naționala mare în meciul din deplasare cu Belarus, din preliminariile Campionatului European 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel