Lovitură de dronă la o bază militară din Transnistria. O nouă picătură în paharul destabilizării Moldovei

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Regiunea Transnistria din Republica Moldova continuă drumul către destabilizare.

Duminică, autoritățile din Transnistria, o enclavă separatistă cu orientare pro-rusă din Moldova, au raportat că o dronă încărcată cu explozibili, provenind din Ucraina, a atacat o bază militară în Tiraspol, conform informațiilor AFP citate de Agerpres.

“O explozie a provocat un incendiu pe teritoriul unei unităţi militare la Tiraspol. Constatările preliminare au stabilit că explozia a fost provocată de un atac cu dronă-kamikaze”, a comunicat Ministerul Securităţii de Stat din regiunea autodeclarată independentă, menționând că dispozitivul a venit din zona Odesa din Ucraina. Portalul deschide.md a indicat că evenimentul a fost relatat și de presa ucraineană.

Fotografiile au apărt pe Internet imediat

Fotografii ale resturilor dronei au fost distribuite pe canalele de Telegram, adaugă deschide.md, precizând că nu s-au raportat victime umane, conform surselor din Transnistria.

Televiziunea națională transnistreană a difuzat pe Telegram un clip video care arată un proiectil care lovește un elicopter militar, care ulterior explodează și se aprinde.

De la începutul anilor '90, Rusia a susținut acest teritoriu separatist din Republica Moldova, o națiune pro-europeană și vorbitoare de română, care se învecinează cu Ucraina, potrivit AFP.

Ce tot declară rușii despre „provocări”

Oficialii ruși declară frecvent că Republica Moldova și Ucraina orchestrează provocări sau atacuri.

La sfârșitul lunii februarie, conducerea Transnistriei a solicitat Moscovei “măsuri de protecție” în fața unei “presiuni crescute” din partea Moldovei.

Transnistria se învecinează cu regiunea Odesa din Ucraina, o zonă pe care forțele ruse nu au reușit să o ocupe în timpul invaziei din februarie 2024. Oficialii ruși au exprimat în mod repetat intenția de a prelua controlul asupra acestui important oraș portuar. În prezent, Rusia are staționate în Transnistria aproximativ 1.500 de trupe, care, conform declarațiilor oficiale, au rolul de a efectua o misiune de menținere a păcii, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel