Update. Lovitură de teatru în SUA. Favoritul la postul de vicepreședinte al lui Trump anunță că nu va candida alături de el/ Încă un candidat iese din cursă

Foto: Agerpres - Donald Trump
Foto: Agerpres - Donald Trump

Senatorul Marco Rubio din Florida nu va fi alesul lui Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte în cursa prezidențială, potrivit a patru surse care au dezvăluit această informație agenției Reuters luni.

Update:

Guvernatorului din Dakota de Nord, Doug Burgum, i s-a spus că nu va fi candidatul republican la președinție Donald Trumps, au declarat luni patru surse familiare cu chestiunea pentru Reuters.

Știrea inițială:

Decizia consilierilor lui Trump s-a bazat pe faptul că ambii politicieni locuiesc în Florida, ceea ce ar încălca prevederile Constituției Statelor Unite. Constituția interzice electorilor din Colegiul Electoral să voteze pentru un președinte și un vicepreședinte care provin din același stat.

Deși Marco Rubio ar fi putut să se mute într-un alt stat pentru a evita această problemă, consilierii campaniei au considerat că o astfel de schimbare ar fi generat o acoperire mediatică nefavorabilă și ar fi distras atenția de la obiectivele principale ale campaniei.

Printre numele care rămân în cursa pentru nominalizarea la vicepreședinție se numără senatorul J.D. Vance din Ohio și guvernatorul Doug Burgum din Dakota de Nord, conform mai multor surse citate de Reuters. Totuși, unii dintre apropiații lui Trump nu exclud posibilitatea apariției unui candidat surpriză.

Susținătorii lui Rubio au subliniat că acesta ar putea ajuta la extinderea bazei de susținători a lui Trump, având în vedere că este de origine latino-americană. Trump este cel mai popular printre americanii albi, dar a câștigat susținere și în rândul comunității hispanice în ultimii ani.

Până la momentul redactării acestui articol, echipa de campanie a lui Trump și reprezentanții lui Rubio nu au oferit comentarii oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel