EXCLUSIV  Lovitură decisivă pentru mediul privat. Noi taxe şi impozite, pentru acoperirea găurii bugetare. Guşă: Câciu, cel mai slab ministru de finanţe. Un manager slab impune taxe

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cozmin Guşă, consultant politic, spune că Adrian Câciu este "cel mai slab ministru de finanţe pe care l-a avut România", după ce Bogdan Chirieac a anunţat "o lovitură decisivă pentru mediul privat", cu referire la o posibilă creştere de taxe şi impozite pentru mediul privat. 

"Atenţie, e ditamai găuroiul la buget. Ai văzut ce se pregăteşte pentru mediul privat? Lovitura decisivă. Vor să majoreze din nou taxele şi impozitele, după ce le-au mai majorat de 2 ori, odată la 1 august 2022 şi odată la 1 ianuarie 2023. Ca urmare, majorarea de taxe şi impozite nu a mai adus bani la buget, de asta e gaură. Acum bagă Banca Mondială în faţă, pentru o nouă majorare de taxe şi impozite astfel încât să ucidă complet zona de IMM-uri", a punctat Bogdan Chirieac la Deferiţi Mass Media. 

"Ţineţi minte un lucru. Noi nu am avut ministru de finanţe mai slab decât Adrian Câciu, o spun cu multă durere. E jurnalist de-al nostru, a aterizat în funcţia de ministru direct din studiourile Realitatea Plus, unde nişte colegi au avut bunăvoinţa să îl găzduiască. Şi a ajuns din vorbete ministru. Dar nu aţi mai văzut un ministru aşa de slab. 

Ce face un manager slab? Un manager slab impune taxe, nu ştie să deschidă şantiere, nu ştie să propună afaceri, de unde să vină investiţiile, de unde să se mărească numărul locurilor de muncă, de unde să se atragă din mediul de la stat în mediul privat angajaţi, pentru că la stat suntem sufocaţi. Ar trebui să ne spună Câciu că noi, ca să putem face faţă achiziţiilor de armament planificate, noi mâine trebuie să concediem 25% din personalul de la stat. Minimum. Iar cei care rămân să fie amendaţi, să li se scadă salariile ca în perioada Băsescu-Boc cu cel puţin 25%, ca să plutim. Altfel, ne împotmolim şi la achiziţiile militare, şi la plata pensiilor. 

Ţineţi minte, Câciu e cel mai slab ministru de finanţe pe care l-am avut", a replicat Cozmin Guşă. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel