Lovitură dură pentru un fost președinte PNL

Dat afară din PNL Cluj, fostul copreședinte al partidului Mihai Seplecan a rămas fără funcție și la Consiliul Județean. El voia chiar să participe la alegerile locale din Cluj, pentru Primărie, în 2016, însă a ajuns să primească lovituri atât din PNL, cât și din PSD. 

Consilierii judeţeni au decis, luni, într-o şedinţă extraordinară, cu 25 de voturi 'pentru' şi niciunul împotrivă să-l schimbe din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pe Mihai Seplecan.

Mihai Seplecan a catalogat ca ilegală demiterea sa şi a spus că va contesta hotărârea consilierilor judeţeni la prefect şi în contencios administrativ.

Pe 18 decembrie, consilierii judeţeni ai PSD au pregătit un proiect de hotărâre a CJ Cluj prin care să fie eliberat din funcţie preşedintele instituţiei, Mihai Seplecan.

"Judeţul Cluj este cel mai important judeţ din Transilvania, din punctul meu de vedere şi din România, iar municipiul Cluj-Napoca este capitala istorică a Transilvaniei, al doilea centru universitar, capitala medicală şi culturală. În consecinţă, nu se poate ca la conducerea judeţului Cluj să avem un preşedinte asupra căruia planează suspiciunea ca şi-a cumpărat o diplomă de absolvire a unei facultăţi, falsă, aspect teoretic dovedit prin declaraţiile rectorului respectivei universităţi", a declarat, la acea dată, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

[citeste si]

În referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre, iniţiatorii invocă prevederile legale în baza cărora se poate face eliberarea din funcţie a lui Mihai Seplecan şi argumentează demersul lor.

"Raportat la exigenţele instituite de art. 94 alin. (2) din legea 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, luarea unei măsuri de urgenţă în ceea ce priveşte o situaţie care ar genera perturbarea ordinii şi liniştii publice justifică convocarea unei şedinţe extraordinare şi luarea tuturor măsurilor necesare pentru a salvgarda aceste valori sociale. În acest context, ocuparea funcţiei de preşedinte al CJ Cluj de către o persoană a cărei probitate morală este total compromisă de situaţia de a se prezenta (...) cu o diplomă de licenţă falsificată reprezintă atât o dovadă de încălcare a jurământului depus la momentul alegerii sale (...) cât şi o dovadă certă că scopul domniei sale nu a fost de a fi preşedinte în interesul comunităţii care l-a ales, ci de a o obţine, prin orice mijloc (chiar ilegal), o funcţie publică şi beneficiile acesteia", se arată în expunerea de motive.

Un alt motiv invocat de consilierii judeţeni ai PSD ţine de activitatea preşedintelui Mihai Seplecan.

"De la momentul alegerii în funcţia de preşedinte al CJ Cluj, respectiv din 10 iunie 2015, domnul preşedinte Seplecan Mihai a reuşit să creeze blocaje cu consecinţe deosebit de grave atât la nivelul deliberativului din CJ Cluj, cât şi la nivelul aparatului de specialitate şi mai ales la nivelul instituţiilor subordonate CJ", se mai arată în referatul proiectului de hotărâre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel