Lovitură pentru angajatori. Budăi dă vina pe Iohannis: Nu se mai poate

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi a anunțat care sunt efectele devastatoare ale întârzierii bugetului pentru mediul de afaceri.

Marius Budăi a declarat, sâmbătă, la România Tv că există două mari probleme care s-ar fi născut din cauza refuzului președintelui Klaus Iohannis de a aproba legea bugetului.

"Domnul președinte face strict un joc politic, strict o utilizare a Palatului Cotroceni ca și platformă politică și nimic mai mult. Dar mai importante sunt următoarele două măsuri pe care noi la ministerul muncii trebuie să le implementăm și nu putem să parcurgem aceste etape. Prima vine din imposibilitatea majorării alocațiilor pentru copii datorată acelui amendament la legea bugetului în Parlament. Parlamentul a dispus, noi Guvernul executăm ce a decis Parlamentul, am modificat printr-o ordonanță de urgență legile în așa fel încât aplicare majorării valorii bugetului pentru alocații să poate fi și pusă în practică", a declarat Marius Budăi.

Citește și: PSD, candidat la prezidențiale. SRS: Asta răstoarnă toate prognozele

Cum afectează mediu de afaceri 

Ministrul Muncii a anunțat că un alt program care nu se va mai realiza din aceeași cauză este cel al ocupării forței de muncă și formării profesionale a șomerilor. Mai exact, firmele nu vor mai primi bani pentru oamenii pe care îi vor angaja din șomaj.

"În al doilea rând este imposibilitatea derulării programelor de ocupare și formare profesională a șomerilor pentru anul 2019. Aceste proiecte nu pot fi finanțate cu încheiere de noi convenții. Convențiile aflate în plată sunt încheiate până la sfârșitul lui decembrie 2018 și pot fi achitate în continuare din acel 1/12, dar nu putem încheia noi convenții. Asta înseamnă că nu putem crea noi locuri de muncă, nu putem califica noi oameni, nu putem da o gură de oxigen oamenilor de afaceri și anume, un 2250 lei pe lună pe angajat. Structura decontării acestor măsuri de încurajare a ocupării forței de muncă este că în primă fază de decontează de la bugetul de stat, ulterior se depun cereri de finanțare și se decontează de la bugetul Uniunii Europene, ceea ce înseamnă în final că încetinește atragerea de fonduri europene", a declarat Budăi. 

Citește și: Europarlamentare. Piperea, predicție: Este o veste proastă și pentru Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel