Lovitură pentru cei care dețin case în Italia: Directiva UE îi obligă la reabilitarea lor

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Obligația de reabilitare termică a caselor în Italia. Iată cine va fi obligat să renoveze casa și cât va costa pentru fiecare tip de proprietate. 

Cea mai recentă lovitură pe care UE se pregătește cetățenilor care dețin o casă în Italia vine sub forma unei directive care îi va obliga să aducă clasa energetică a locuințelor la cel puțin nivelul D. 

O directivă a Uniunii Europene îi va obliga pe proprietarii de case din Italia să facă renovări costisitoare, care vor trebui finalizate până în 2030. După cum relatează Gazeta Românească, directiva ar putea deveni oficială la sfârșitul lunii ianuarie.

Ce prevede directiva

Directiva prevede că până la 1 ianuarie 2030 toate proprietățile rezidențiale vor trebui să atingă cel puțin clasa energetică E, urmând ca după alți trei ani, în 2033, acestea să fie reabilitate până vor ajunge la clasa energetică D. În sfârșit, între 2040 și până în 2050 vom va trebui să atingă obiectivul de zero emisii.

Potrivit sursei citate, lucrările necesare pentru a atinge o clasă energetică superioară, ar implica: un nou strat termic care anvelopează și ”izolează” termic clădirea, o centrală nouă și mai eficientă, înlocuirea ferestrelor și instalarea sistemului fotovoltaic. Toate aceste intervenții ar urma să ridice o serie de costuri nesustenabile atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cât și pentru stat.

Directiva de reabilitare termică a caselor în Italia – 100.000 euro de familie

Potrivit estimărilor, două treimi din clădirile italiene au nevoie de intervenții structurale pentru a se conforma cu directiva UE.

În total, este vorba de aproximativ 8 milioane de proprietăți. Cheltuielile teoretice totale ar fi de mai mult sau mai puțin de 409,5 miliarde de euro, cu aproximativ 4 milioane de condominii implicate și un cost de aproximativ 100 de mii de euro pentru un singur apartament.

Un obstacol de netrecut, dacă nu se acordă bani de la stat, pentru familiile din Italia. Ministerul Tranziției Ecologice pregătește un Superbonus pentru renovare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel