Este o adevărată lovitură pentru rulotiștii care mergeau pe Valea Cerbului, la Gura Diham, din Bușteni, încă din primăvară și până când revenea sezonul rece.
Rulotele de la Gura Diham din Bușteni vor deveni istorie, scrie Adevărul.ro. Din această primăvară, administrația locală INTERZICE camparea pe termen lung a rulotelor și corturilor în zona Valea Cerbului, drumul care leagă centrul stațiunii Bușteni de Gura Diham.
Decizia a fost luată în şedinţa de Consiliu Local, cu majoritate de voturi, în luna ianuarie 2020.
"În primul rând, vorbim despre impactul urs-om. Atâta vreme cât Ministerul Mediului nu intervine pentru relocarea urşilor măcar, nu zic de lichidarea lor, există riscuri pentru că animalul devine agresiv când nu te aştepţi. De ce? Pentru că şi noi suntem foarte agresivi. Mergem extraordinar de aproape faţă de el să-l filmăm, să-l fotografiem. În al doilea rând, este vorba şi despre impactul cu mediu. Până la urmă, acolo este Sit Natura 2000, un parc natural, iar gunoiul e gunoi, cât ne-am abţine să nu-l producem, el tot rezultă. În plus, mai erau probleme legate şi de toaletele ecologice, iar curăţarea, vidanjarea, închirierea erau suportate de administraţia publică", a explicat viceprimarul oraşului Buşteni, Nae Savel, motivele care au stat la baza deciziei de interzicere a campării în Valea Cerbului, conform sursei citate.
Nae Savel a precizat că turiştii care veneau cu rulota în Buşteni nu plăteau nicio taxă de campare, ci doar o taxă de ecologizare. El se plânge de felul cum acționau turiștii.
”Ei s-au împroprietărit mai rău decât a făcut-o Cuza, fără să mai întrebe pe cineva din administraţie. Să ne întrebe şi pe noi, unde ar putea să campeze sau cât timp am putea campa sau ce suprafaţă ne-aţi putea da pentru o rulotă. Nu era rău, ideea e că dintr-un loc civilizat a ajuns un loc mai puţin civilizat. Unii rămâneau acolo şi câte şase luni", a explicat Savel.
Administraţia locală din Buşteni intenţionează să amenajeze în zona tradiţională de camping un spaţiu civilizat destinat exclusiv rulotelor, dar care să respecte anumite standarde: curent electric, toalete ecologice, branşarea la apă, evident contra unor taxe, aşa cum este peste tot în Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News