Lovitură pentru șoferi. Polițele RCA pentru o lună și trei luni ar putea fi eliminate

Poliţele RCA pentru o lună şi trei luni ar putea fi eliminat, potrivit unu act normativ pregătir de Guvern. 

Alegeri prezidentiale 2024

În cazul perosanelor fizice, contracul RCA se va încheia pe o perioadă de 6 luni de zile sau de 12 luni, în funcție de opțiunea asiguratului.

Cei mai afectați de această măsură vor fi șoferii care folosesc autovehicule pe o perioadă limitată de o lună - două, iar acum vor fi obligați să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a încheia o asigurare pe cel puțin 6 luni, potrivit Antena 3.

În cazul perosanelor fizice, contracul RCA se va încheia pe o perioadă de 6 luni de zile sau de 12 luni, în funcție de opțiunea asiguratului.

Excepție de la prevedere fac mașinile importate din zona Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maxim 30 de zile și vehiculele care se autorizează provizoriu pentru circulație pe o perioadă de 30 de zile, dar, cumulat, nu mai mult de 90 de zile.

Vezi și: RCA la City Insurance. Ce poți face să denunți polița sau dacă ești victima unui accident cu o asigurare la City

City Insurance, în faliment. Florin Cîțu: "Face parte din economia de piață"

Referitor la falimentul companiei City Insurance, premierul a declarat că: "Falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns - aici sunt alte probleme. Dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă, dar falimentul este parte din economia de piaţă. (...) Există un Fond de Garantare care va asigura că niciun client nu va pierde o poliţă de asigurare. În acelaşi timp, repet, este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost o fraudă sau nu acolo. Asta e important, din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim ca în economia de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care vor lua locul", a afirmat Cîţu.

Premierul a menţionat că va analiza raportul de evaluare şi a reamintit că ASF se află în subordinea Parlamentului, iar Comisia de buget-finanţe poate cere explicaţii.

"Există un reglementator. Deci, Guvernul tocmai de aceea n-ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Eu (...) mă voi asigura că toţi clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. (...) Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator. Reglementatorul pieţei este cel care are grijă de piaţă", a declarat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel