Lovitură pentru turismul românesc: Bulgaria inaugurează încă o autostradă între Sofia și Marea Neagră

Burgas bulgaria
Burgas bulgaria

Publicitate

În Bulgaria este inaugurată, luni, ultima porțiune a Autostrăzii Trakiya, care leagă capitala Sofia de orașul Burgas, situat pe malul Mării Negre. Construcția drumului de mare viteză a fost începută în urmă cu 40 de ani, scrie

La ceremonia la care va participa președintele bulgar Rosen Plevneliev sunt invitați toți prim-miniștrii țării, începând din anul 1973.

Odată cu inaugurarea de luni, Bulgaria nu va mai avea doar un drum de mare viteză ce leagă capitala de litoralul Mării Negre (Sofia-Varna). Aceasta este prima autostradă a țării finalizată în întregime.

Lungimea totală a Autostrăzii Trakiya este de 360 de kilometri. Pentru loturile doi, trei și patru, în lungime totală de 116,579 km, au fost cheltuite 250 de milioane de euro, la care se adaugă 1,7 milioane de euro pentru controlul construcției.

Murgeanu: Impact evident, dar negativ

"Impactul va fi evident, dar negativ asupra turismului românesc. Din păcate, și așa o mare parte a turiștilor români alege să meargă pe litoralul din Bulgaria. Acum discuția este dacă cu ocazia acestei inaugurări nu vor pleca mai mulți turiști români pe litoralul bulgăresc", spune Răzvan Murgeanu.

În privința turiștilor străini, fostul secretar de stat din MDRT a arătat că cei mai mulți dintre aceștia vin cu avioanele, nu folosesc autostrăzile: "Greu de presupus că un turist din vestul Europei, fie că e vorba de Europa Centrală, fie că e vorba de Europa de Vest, ar veni cu mașina să bată toate șoselele până pe litoralul din România sau din Bulgaria. Și pe vremea lui Ceaușescu, ei veneau cu avioanele la Kogălniceanu, niciodată nu veneau cu mașinile. Cehii veneau cu mașinile și stăteau la cort. Impactul mare este asupra românilor și asupra celor din spațiul ex-iugoslav".

Cum putem replica?

"România trebuie să răspundă prin construirea de autostrăzi. Pentru că nu numai litoralul românesc este punct de atracție. (...) Eu am fost secretar de stat la MDRT și din ce am citit acolo, doar un procent maxim dintre turiștii străini căutau în România turismul de pe litoral. Restul voiau turism de nișă, în zona Carpatină sau în Delta Dunării. Asta atrăgea cel mai mult. Trebuie să ne reorientăm și către alte tipuri de turism, în afara celui litoral", a conchis Răzvan Murgeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel