Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, joi, că marca 'Steaua Bucureşti' aparţine Clubului Sportiv al Armatei, dreptul de participare în Liga I este al grupării FCSB, iar problema palmaresului nu este tranşată deoarece nu există o decizie a vreunei instanţe de judecată în acest sens.
Oficialul a clarificat aceste aceste lucruri într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii echipelor din Liga I desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a LPF. 'Potrivit instanţelor judecătoreşti din România, s-a stabilit că marca Steaua Bucureşti aparţine Clubului Sportiv al Armatei. După această hotărâre din 2015 sau 2016, nu mai ţin exact minte, FCSB de azi şi-a schimbat denumirea respectând deciziile instanţelor.
În legătură cu UEFA şi povestea palmaresului, m-am interesat şi eu la cei mai apropiaţi de acest for (n.r. - UEFA). Având în vedere că litigiul dintre cele două părţi s-a referit exclusiv la marcă şi la nimic altceva, adică nu la locul din Liga I sau la lotul de jucători... UEFA a spus că este interesată de continuitate. Iar continuitatea în opinia UEFA nu a fost pusă până la acest moment sub semnul întrebării. În sensul în care în 2003 Steaua de atunci a preluat activitatea de la CSA şi a continuat activitatea până în 2015 când a apărut decizia privind marca.
Repet, nu există nicio decizie a instanţelor judecătoreşti în situaţia palmaresului clubului Steaua sau în ceea ce priveşte dreptul de participare în Liga I. Pentru că nimeni până în acest moment nu a contestat aceste lucruri. Deci marca în acest moment este la CSA Steaua, dreptul de participare în Liga I aparţine FCSB, iar pentru palmares nu există nicio hotărâre judecătorească. Aşadar, chestiunea palmaresului nu e tranşată. Restul sunt interpretări. Dacă la un anumit moment apar alte hotărâri judecătoreşti cu siguranţă vom ţine cont de ele', a afirmat Ştefan.
Acesta a subliniat că Clubul Sportiv al Armatei Steaua este o structură de drept public şi nu poate promova în Liga I decât după ce va fi preluată de un investitor privat. 'Potrivit legislaţiei naţionale, un club nu poate fi membru al unei Ligi Profesioniste decât dacă este o structură de drept privat. În momentul de faţă Clubul Sportiv al Armatei Steaua este o structură de drept public, ceea ce înseamnă că în măsura în care ajunge în Liga a II-a este obligat să îşi schimbe forma de activitate. Adică să transfere activitatea de la structura de drept public către o structură de drept privat.
Când CSA va face acest lucru va câştiga juridic posibilitatea de a participa în Liga I în măsura în care câştigă pe merit sportiv acest drept. Când se va vorbi despre acel transfer va fi vorba despre un investitor privat, pentru că nu poţi avea cluburi finanţate din bani publici în Liga I. Asta pentru că s-ar încălca legislaţia concurenţei şi mai ales cele două tratate cu Uniunea Europeană. Steaua are nevoie de un investitor privat pentru a ajunge în Liga I. Armata nu poate ajunge din bani publici în Liga I', a mai afirmat secretarul general al LPF, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News