UPDATE: Luare de ostatici în Germania, la Dresda. Poliția a rezolvat situația

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Poliția din Germania a pus capăt luării de ostatici în centrul oraşului Dresda.

Update: utorul luării de ostatici care a avut loc sâmbătă dimineaţa într-o galerie comercială din Dresda, estul Germaniei, a murit în timpul intervenţiei poliţiei, au anunţat forţele de ordine germane, informează AFP şi dpa.

"Luarea de ostatici din Dresda s-a încheiat", a anunţat poliţia într-un mesaj pe Twitter, adăugând că "nu mai există situaţia de pericol".

În timpul asaltului şi eliberării ostaticilor, bărbatul de 40 de ani a suferit răni incompatibile cu viaţa", a precizat ulterior poliţia într-un comunicat.

Poliţia a adăugat că a luat în custodie două persoane "fără răni vizibile", dar nu a oferit mai multe detalii în legătură cu suspectul.

Poliţia a anunţat că a pus capăt unei luări de ostatici sâmbătă la Dresda în estul Germaniei după evacuarea unui mall din centrul istoric al oraşului şi închiderea celebrului târg de Crăciun Striezelmarkt, cu reţinerea unui bărbat rănit care ar fi luat ostatici. "E clar! Situaţia ostaticilor din #Dresda s-a încheiat!", a anunţat poliţia într-o postare pe Twitter, adăugând că două persoane ce păreau a fi nevătămate se aflau în grija sa.

Nu au fost oferite mai multe detalii despre suspect.

Potrivit poliţiei, citată de DPA, gândirea bărbatului părea a fi foarte confuză. Un purtător de cuvânt a spus că poliţia porneşte de la presupunerea că suspectul suferă de o boală mintală, adăugând că toţi indicii subliniază această concluzie.

Potrivit website-ului de ştiri TAG24-Dresden, citând mai devreme poliţia, un german în vârstă de 40 de ani şi-ar fi ucis mama de 62 de ani într-un bloc de apartamente din districtul Prohlis al Dresdei, la sud-est de centrul oraşului.

Poliţia a spus de asemenea că bărbatul care a luat ostatici în centrul comercial Altmarkt-Galerie are legătură cu crima, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Știrea inițială

Forţele de poliţie efectuau o intervenţie în centrul oraşului Dresda (Germania) sâmbătă dimineaţă pentru o "presupusă luare de ostatici", a anunţat poliţia locală într-un comunicat, informează France Presse, conform Agerpres. O luare de ostatici a avut loc în centrul oraşului Dresda, lângă mall-ul Altmarkt-Galerie, a precizat sâmbătă poliţia, citată pe de altă parte de agenţia DPA.

Poliţia a evacuat centrul comercial şi zonele din apropiere. Piaţa de Crăciun Striezelmarkt a fost de asemenea închisă.

Nu se știe încă dacă există oameni împușcați



Poliţia a refuzat să confirme informaţiile din mass-media conform cărora o persoană ar fi fost împuşcată în centrul comercial. Un purtător de cuvânt a declarat pentru DPA că situaţia este încă foarte neclară.

"Suntem în contact" cu suspectul, a declarat poliţia, adăugând că grupurile de intervenţie şi "negociere" erau "de asemenea la faţa locului". Nu s-au oferit detalii despre prezenţa şi numărul posibililor ostatici. Mai multe media, inclusiv cotidianul Bild, au precizat la rândul lor că un bărbat înarmat cu un pistol s-a refugiat într-un magazin dintr-un mall după ce a încercat anterior să pătrundă în incinta unui post de radio din acest oraş din Saxonia. Se pare că el a tras câteva focuri în uşa postului de radio, dar nu a reuşit să o deschidă.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani şi-ar fi ucis mai întâi mama, înainte de a încerca să intre în incinta postului de radio şi apoi să se refugieze în centrul comercial, adaugă Bild.

Poliţia a anunţat că a găsit o femeie moartă într-un bloc de apartamente în zona Prohlis din Dresda, în ceea ce spune că este o omucidere legată de operaţiunea ce se desfăşoară în centrul oraşului Dresda. Fiul femeii, în vârstă de 40 de ani, este un suspect, a precizat poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel