Lucescu, recunoscător pentru munca celorlalți selecționeri după meciul împotriva Kosovo: Meritul acestei victorii este şi al celor care au fost înaintea mea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În debutul mandatului său pe banca echipei naționale de fotbal a României, Mircea Lucescu a reușit o victorie categorică în fața selecționatei din Kosovo, scor 3-0, într-un meci disputat în deplasare la Pristina. Tricolorii au dominat partida, marcând prin Dennis Man, Răzvan Marin și Denis Drăguș, consolidându-și poziția în Grupa C2 a Ligii Națiunilor.

La finalul partidei, Mircea Lucescu a subliniat importanța acestei victorii nu doar pentru el, ci și pentru predecesorii săi. "Meritul acestei victorii aparține și celor care au fost înaintea mea: Contra, Edi Iordănescu, Mirel Rădoi. Ei au contribuit la formarea acestui grup de jucători," a declarat selecționerul. Lucescu a adăugat că echipa a avut un joc bine structurat, reușind să controleze mingea și să construiască acțiuni eficiente.

Cu toate acestea, tehnicianul experimentat a avertizat că drumul către calificarea la Mondial este abia la început, iar surprizele pot veni de la orice adversar. „Trebuie să fim bine pregătiți pentru orice eventualitate,” a subliniat el.

Ostilități în tribune și o performanță remarcabilă

Meciul disputat pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Pristina nu a fost lipsit de tensiuni. Jucătorii români au fost întâmpinați cu ostilitate, suporterii kosovari huiduind imnul României la începutul partidei. În ciuda atmosferei ostile, România nu a avut dreptul de a-și aduce propriii suporteri, ca urmare a unei sancțiuni impuse de UEFA.

Pe teren însă, tricolorii și-au făcut jocul. Prima repriză a fost marcată de un echilibru aparent, cu Kosovo având o posesie mai bună, dar fără ocazii clare de gol. În schimb, România a deschis scorul în minutul 40 prin Dennis Man, după un contraatac bine orchestrat.

În a doua repriză, România s-a desprins printr-un penalty executat impecabil de Răzvan Marin, în minutul 51, după ce Man a fost faultat în careu. Finalul meciului a fost decis de Denis Drăguș, care a marcat în minutul 82, după o acțiune individuală a lui Valentin Mihăilă.

Statistici și evoluția jocului

Deși Kosovo a încheiat meciul cu o posesie mai bună (57%), România a dominat în mod clar la capitolul șuturi pe poartă, având 8-1 la acest capitol. În ciuda posesiei superioare, selecționata kosovară nu a reușit să creeze ocazii periculoase, apărarea tricolorilor fiind bine organizată.

Partida a fost marcată și de câteva incidente. În minutul 85, Vojvoda a fost eliminat, lăsând Kosovo în inferioritate numerică. De asemenea, finalul meciului a fost întrerupt de câteva ori din cauza spectatorilor care au pătruns pe teren.

După această victorie importantă, Mircea Lucescu a declarat că următorul meci va fi esențial pentru confirmarea formei bune a echipei. „Este doar începutul, trebuie să continuăm să muncim la fel de bine și să ne pregătim temeinic pentru următoarele provocări,” a spus selecționerul. Totodată, el a recunoscut că selecția jucătorilor pentru viitoarele partide va fi dificilă, având în vedere performanțele bune ale echipei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel