Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a avut o întâlnire cu Ylva Johansson, comisarul pentru afaceri interne al Uniunii Europene.
Lucian Bode a avut o întrevedere cu Ylva Johansson, comisarul pentru afaceri interne al Uniunii Europene.
Thank you to ???????? Minister Lucian Bode @MAIRomania for today’s discussion ahead of 11 July @EU2022_CZ #JHA Council meeting in Prague ????????
— Ylva Johansson (@YlvaJohansson) July 10, 2022
Positive, and impressive, updates on:
▪️the help provided to those fleeing war in Ukraine
▪️steps taken towards full Schengen accession. pic.twitter.com/Ng86rVCr1H
„Actualizări pozitive și impresionante despre:
- ajutorul oferit celor care fug de războiul din Ucraina
- pași făcuți către aderarea deplină la Schengen“, a scris comisarul european pe Twitter.
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a susţinut, în faţa plenului Parlamentului European, că România este pregătită pentru aderarea la zona Schengen.
De faţă cu Jean Michel și Ursula von der Leyen, dar şi în faţa premierului Cehiei, în Hemiciclul mare, în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg, vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a spus că e “convins că România, Croaţia şi Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la zona Schengen şi că acest lucru se va întâmpla mai devreme decât mai tarziu.”
"Cehia este membră a UE din 2004 şi din 2007 membră a Schengen. Vaclav Havel, marele politician ceh, spunea că în general petrolul nu ar trebui să fie mai important decât drepturile omului şi nici decât drepturile naţiunilor. România este membră UE din ianuarie 2007, iar patru ani mai târziu îndeplinise condiţiile pentru aderarea la Schengen. Suntem în 2022 şi încă aşteptăm.
De 11 ani, românii mei sunt ţinuţi la uşa unui club exclusivist. Cel mai credincios popor din Uniunea Europeană, cel mai eurooptimist, cu multă suferinţă în mentalul colectiv, este tratat cu indiferenţă. Ni se refuză dreptul la libertatea deplină, deşi avem tot dreptul la ea, şi cultural, şi istoric, şi politic. Ne mai mirăm, oare, că apar mişcări politice care contestă eurosistemul?
Europa, cutremurată acum de războiul din Ucraina, ar fi trebuit să înveţe că indiferenţa costă. Europa a tăcut nepermis la anexarea Crimeii şi priveşte acum nepermis la asaltul mortal al Rusiei din Ucraina. Românii nu sunt în niciun pericol, mulţumesc lui Dumnezeu, deoarece suntem membri NATO. Pericolul e altul. Să continue să plece masiv din ţara lor, considerată de mâna a doua (n.r. românii). Şapte milioane au plecat şi au rămas 20 de milioane. Nu este corect, moral, democratic. (...)", a punctat Rareş Bogdan (citește continuarea și vezi imaginile AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu