Lucian Heiuș, validat în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, cu un mandat de nouă ani

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, a fost validat în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. Heiuș a fost  propunerea PNL pentru această funcție.

Lucian Heiuș, fostul șef al ANAF, a fost validat în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, cu 256 de voturi ”pentru” şi 100 de voturi ”contra” din partea plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților.  Al doilea vicepreședinte al instituției este Ion Mocioalcă, care a obținut 252 de voturi ”pentru” și 114 voturi ”contra”.

Totodată, Parlamentul i-a validat pentru funcțiile de consilieri de conturi pe Eniko-Katalin Lacziko (251 de voturi ”pentru”, 115 de voturi ”contra”), Carmen-Dorina Drăgan  (252 de voturi ”pentru”, 114 de voturi ”contra”), Ștefania Gabriella Ferencz  (252 de voturi ”pentru”, 114 de voturi ”contra”) și Aurelian Bădulescu (253 de voturi ”pentru”, 113 ”contra”).

”Astăzi am depus jurământul în calitate de Vicepreședinte al Curții de Conturi a României, în fata Președinților Senatului și Camerei Deputaților. În parcursul meu profesional am colaborat și muncit, o lungă perioadă, alături de colega mea, deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL - filiala Hunedoara.

Îi mulțumesc pentru sprijinul acordat! Le mulțumesc colegilor mei liberali alături de care am realizat multe proiecte în acești ani și le doresc cât mai multe succes”, a scris Lucian Heiuș, fostul șef al ANAf, pe contul său de Facebook.

Durata mandatului unui vicepreşedinte şi a unui consilier la Curtea de Conturi este de 9 ani, mandat care nu poate fi prelungit sau înnoit,  potrivit Constituției României.

Lucian Heiuș este considerat unul dintre cei mai titrați finanțiști din țară și cu o bogată experiență în domeniu. A fost șef la ANAF în perioada mai 2022 – mai 2023, plecând de la vârful Fiscului prin demisie, scrie presa locală.

Citește și: Pavel Popescu și-a dat demisia din Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel