Lucian Isar nu-l slăbește pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Lucian Isar neagă că ar viza postul de viceguvernator al Băncii Naționale a României, post rămas liber după demisia lui Bogdan Oltean, însă îl ține în corzi  pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Alessandra Stoicescu a prezentat la Antena 3 ultima declarație a lui Lucian Isar.

"Când investeşti 26 de ani în manipularea unui popor, nici tu, nici propaganda nu mai sesizează ce este un demers legitim de transparenţă şi intrare în legalitate şi ce este persecuţie. Guvernatorului Isărescu i se cere în mod transparent şi public să intre în legalitate comunicând fără echivoc şi fără răspunsuri trunchiate, următoarele:

1. Cât este venitul lunar, potrivit declaraţiei de avere pe care este obligat de lege să o depună la ANI?

- această informaţie va dovedi cu cât au crescut veniturile Guvernatorului Isărescu în timp ce susţinea tăierile de salarii şi pensii în 2010

- cu cât a crescut venitul în 2013, exact înaintea vârstei de pensionare

- cât este pensia pe care este îndreptăţit să o cumuleze cu salariul

- Justificările, fluide şi interschimbabile în funcţie de audienţă, legate de decizii ale CA din 2000, interpretări halucinante ale conceptului de independenţă a unei bănci centrale ori concurenţa instituţională sunt tot atâtea mostre de sfidări publice ale legii din România

2. În favoarea cui sunt cedate veniturile pe care ar putea să le obţină Statul Român din plasarea aurului din rezerva BNR la Londra?

[citeste si]

3. Licenţele bancare acordate de BNR au fost date la pachet cu supraveghere părtinitoare?

4. Cât din profitul BNR din perioada 2008-2015 a revenit direct Guvernatorului Isărescu ca şi bonus de participare la profit şi indirect ca şi cheltuieli de protocol pentru necesităţile acestuia?

5. Care era necesarul de finanţare de la FMI pentru România după cum reieşea din calculele BNR din primăvara anului 2009 şi de ce a acceptat BNR pentru Statul Român o sumă de 4 ori mai mare?

6. Minutele originale ale şedinţelor Consiliului de Administraţie al BNR.

În acest mod se poate vedea clar dacă greşelile de politică monetară şi de credit ale BNR din perioadele pre-criză şi de criză din România sunt rezultatul imposturii sau a neînţelegerii profunde a dinamicii economiei româneşti.

Câteva întrebări simple la care Guvernatorul Isărescu poate decide să răspundă or poate continua să investescă în victimizare.

SURSA: lucianisar.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel