Lucian Pintilie, înmormântat la Cimitirul Bellu

lucian pintilie
lucian pintilie

Regizorul Lucian Pintilie va fi înmormântat sâmbătă, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Regizorul Lucian Pintilie va fi înmormântat sâmbătă, în Bucureşti, la Cimitirul Bellu. Anunţul a fost făcut de către UNITER. Iată mesajul:

"UNITER își exprimă tristețea la plecarea Maestrului LUCIAN PINTILIE și anunță cu adâncă reverență că trupul neînsuflețit al inegalabilului regizor de teatru și film va fi depus vineri, 18 mai, între orele 10.00 și 16.00, la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 mai, la orele 12:00, la Cimitirul Bellu Ortodox. Dumnezeu să îl odihnească în pace!"

Regizorul Lucian Pintilie a murit la vârsta de 84 de ani. El era internat în stare gravă în spital de mai multă vreme. Regizorul Lucian Pintilie, timp de câteva zile, a împărțit același salon cu Cristian Țopescu, cel care a încetat din viaţă cu o zi înaintea sa. Aceștia au fost internați pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Elias.

Lucian Pintilie s-a năcut la 9 noiembrie 1933, Tarutino, județul interbelic Cetatea Albă, Regatul României, azi în Ucraina) și a fost unul dintre cei mai mari regizori de teatru și film român. Filmele și montările sale au provocat mari controverse astfel încât a fost invitat de regimul comunist să emigreze. 

Vezi şi: Mircea Diaconu, după decesul lui Lucian Pintilie: Nu i-am întrebat destul. De-asta sufăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel